Altcoin Nieuws, Dogecoin Nieuws, Shiba inu Nieuws

Altcoin Nieuws, Dogecoin Nieuws, Shiba inu Nieuws

Dogecoin voor het eerst sinds 2015 in de top 10 crypto’s

Dogecoin stond voor het eerst sinds 2015 in de top 10 van crypto valuta’s, mede door het handelen van een Reddit-groep.


Enorme prijsstijgingen voor Dogecoin

Voor het eerst sinds 2015 stond de Dogecoin weer in de lijst van de top tien crypto’s op basis van marktkapitalisatie. In minder dan twee dagen tijd is de DOGE koers met meer dan 900% gestegen. Het steeg van een prijs van $0,0078 naar een nieuw record van $0,078. Hiermee is het vorige record van $0,0185 meer dan vier maal verbroken.

Als gevolg hiervan steeg de meme-coin naar plek 7 van grootste cyptocurrencies ter wereld. De munt had even een marktkapitalisatie van meer dan 9 miljard dollar.


Geïnteresseerd in het leverage traden van Bitcoin en andere crypto? Klik hier en maak een account aan op Bybit.


r/ WallStreetBets

De plotselinge DOGE parabool is toegeschreven aan een georganiseerde pomp die werd uitgevoerd door leden van de Reddit-groep r / WallStreetBets. Deze groep heeft gezorgd voor de recente short squeeze. De internationale lockdowns hebben de handel in de aandelen van videogamedetailhandelaar Gamestop veroorzaakt.

Temidden van de waanzinnige rally meldde cryptodata website ‘TheTIE’ dat Dogecoin enorm populair was op social media. onderwerp was geworden van bijna 90.000 tweets. Daarmee was het de eerste altcoin die een groter Twitter volume genereerde dan de Bitcoin.

De sociale piek van de DOGE werd ook versterkt door een tweet van Dogecoin’s zelfbenoemde voormalige CEO, Tesla topman Elon Musk. Musk werd in 2019 verkozen tot Dogecoin’s meest gewenste CEO. Dit was vier jaar nadat Dogecoin-oprichter Jackson Palmer het project verliet.

Ondanks dat Dogecoin afkomstig is van een meme met de Shiba Inu-hondensoorten, heeft het project consequent ondersteuning gekregen van de community. Dogecoin doneert geld aan de campagne van de Olympische Spelen van het Jamaicaanse bobslee-team. Wel zien we deze ochtend dat de rally ten einde is gekomen. De koers is hard naar beneden gezakt en ligt nu rond de $0,03875. Bitcoin heeft namelijk de hype overgenomen.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten