Altcoin Nieuws, Dogecoin Nieuws

Altcoin Nieuws, Dogecoin Nieuws

Dogecoin ziet steeds minder whale-activiteit

Na een indrukwekkende periode voor Dogecoin (DOGE), waar het zelfs eventjes meer dagelijkse transacties verwerkte dan bijvoorbeeld Bitcoin (BTC) of Ethereum (ETH), lijkt de activiteit op de DOGE-blockchain nu af te nemen.


Meer dagelijkse transacties dan BTC en ETH

Gedurende dit jaar heeft Dogecoin echter indrukwekkende cijfers laten zien. Waar de munt begin het jaar begon op circa €0,004, heeft hij dit jaar een record bereikt van bijna €0.60. Momenteel wordt DOGE verhandeld voor ongeveer €0,25. Hiermee staat de memecoin nog steeds aanzienlijk hoger dan aan het begin van het jaar.

De dollarwaarde van DOGE verzonden van wallet naar wallet piekte op 5 mei op maar liefst $82 miljard. Dit is meer dan de $35 miljard geregistreerd op Bitcoin en $12 miljard op Ethereum gecombineerd. Dat Dogecoin dit dan ook, alhoewel voor korte periode, heeft kunnen overtreffen, is verbazingwekkend. Deze piek is echter sindsdien weer enorm gezakt, met maar liefst 93% naar circa $5 miljard per dag.


Daling gemiddelde transactiewaarde

Ook de DOGE-whales lijken minder actief te zijn. Zo lijkt de gemiddelde transactiewaarde op het DOGE-netwerk momenteel in een daling te zitten. Waar dit eerst lag op circa $1,16 miljoen afgelopen zondag, ligt dit nu op minder dan $240.000.

Waar Dogecoin dit jaar nog in de plus staat, is op dit moment nog onbekend of dat ook zo blijft. Het is nog niet bekend wat de volgende stap voor de memecoin zal gaan zijn.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten