Altcoin Nieuws, Dogecoin Nieuws, Shiba inu Nieuws

‘Dogecoin zou $1 kunnen bereiken’, volgens oprichter Billy Markus

De prijs van de Dogecoin kan blijven stijgen en zou uiteindelijk zelfs de $1 kunnen bereiken, zei de maker en mede-oprichter van de munt genaamd Billy Markus.


Stijging van meer dan 80% in 24 uur

Het bereiken van de magische $1 grens is al een tijdje het doel van sommige leden van de Dogecoin-community op Reddit. Dit wordt inmiddels een reële mogelijkheid aangezien de prijs deze week omhoogschoot van ongeveer $0,13 donderdagochtend naar ongeveer $0,31 vandaag. Op dit moment is een enkele dogecoin $0,30 waard. Dat betekent dat de token in de afgelopen 24 uur met meer dan 80 procent is gestegen.

Het is niet helemaal duidelijk wat de aanleiding was voor de enorme stijging van vandaag. De cryptocurrency werd deze week echter wel genoemd door een aantal bekende personen, waaronder tech miljardair Elon Musk, aandelenhandelaar Jordan Belfort en miljardair Mark Cuban.


Dogecoin kans stijgen naar 1 dollar

Billy Markus richtte in 2013 Dogecoin op samen met zijn collega Jackson Palmer. Dat DOGE ooit zo groot zou worden had hij nooit verwacht, maar de markt bepaalt de prijs, zo zei hij. Toen hem werd gevraagd of DOGE ooit $1 zou kunnen halen, gaf Markus het volgende antwoord:

“Het is een open markt, dus de huidige waarde wordt simpelweg bepaald door wat iemand er op een bepaald moment voor wil betalen. Als de wereld collectief besluit dat ze het voor één dollar willen kopen, dan is het één dollar waard. In de wereld van cryptocurrency-waarderingen, zou ik zeggen dat de vraag historisch gezien minder gaat over ‘waarom?’ en meer over ‘waarom niet?'”


Technisch gezien onmogelijk?

Hoewel het potentieel aanwezig is voor een grote prijsstijging, zeggen anderen dat het nog steeds onwaarschijnlijk is dat dogecoin technisch gezien $1 kan bereiken. Dogecoin werd aanvankelijk gelanceerd als een meme met een Shiba Inu hond als het gezicht van het merk.

Jason Potts is hoogleraar economie en mededirecteur van de Blockchain Innovation Hub aan de Royal Melbourne Institute of Technology (RMIT) University in Australië. Hij vertelde dat hij “verrast” zou zijn als de prijs van de dogecoin omhoog schiet naar $1, omdat er geen supply cap is, in tegenstelling tot Bitcoin. Verder zei hij het volgende:

“Ik zou zeer verrast zijn als de DOGE-munt $1 zou bereiken, vooral vanwege het extreem grote en inflatoire aanvoerschema. Het ontbreekt aan harde schaarste.”

De professor gaf toe dat het echter niet onmogelijk was. In grote lijnen in navolging van Markus, zei hij dat kopers en verkopers de waarde ervan zullen bepalen: “Markten weerspiegelen waarde, dus als iemand bereid is een dogecoin te kopen voor $1, dan is dat wat het waard is.” Potts lichtte toe:

“De beperkende factor is dat als de prijs aanzienlijk begint te stijgen, dit een enorme verkoopdruk al veroorzaken. Deze zal het aanbod op een zeker moment overspoelen. “


Legitieme vorm van valuta

Voor velen in de meer traditionele financiële wereld kan het moeilijk zijn om de opkomst van Dogecoin te begrijpen. Maar hoewel het de dominantie van Bitcoin mist, zeggen experts dat het nog steeds een legitieme vorm van valuta is.

Potts zei dat het “onwaarschijnlijk” was dat Dogecoin ooit een stabiele token zou worden. Hij voegde er echter aan toe dat het een “nichevaluta” zou kunnen worden voor bepaalde doeleinden, zoals het genereren van inkomsten met “likes” op sociale media. Markus voegde er het volgende aan toe:

“Op dit moment zullen veel mensen er een dubbeltje voor inruilen, en je kunt het rechtstreeks kopen bij een groot aantal verkopers die BitPay of Crypto.com betalingsplatforms integreren. Bedrijven zoals online computer- en elektronicawinkel Newegg, NBA-team Dallas Mavericks, enz. hebben dit al gedaan. Het is dus al iets wat je kunt ruilen voor allerlei soorten items.”

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten