Bitcoin

Donald Trump adverteert onbedoeld Bitcoin

Bitcoin (BTC) heeft ironische steun gekregen van de president van de Verenigde Staten (VS), Donald Trump. Trump leek te zeggen dat de BTC-manipulatie de dollar ondersteunde. Zo is er door de Federal Reserve $6 biljoen in de markt gepompt.


Opmerkingen Trump

Trump heeft wederom een paar mooie opmerkingen gemaakt. Zo zei Trump: “Het mooie aan ons land is 6.2 biljoen dollar, omdat het 2.2 plus 4 is, is het 6.2 biljoen dollar. Dat kunnen we makkelijk afhandelen vanwege wie we zijn, wat we zijn.” Ook zei Trump “Het is ons geld; wij zijn degenen, het is onze valuta.”

Door deze uitspraken lijkt het erop dat Trump ondersteuning geeft aan de Fed door het gigantische bedrag in de Amerikaanse markt te injecteren.

Deze soort van injecteren van geld in de Amerikaanse markt vormt een centraal uitgangspunt voor Bitcoin als financiële oplossing. Zo gaf de Fed onlangs zelfs toe dat ze in principe oneindig geld hadden en altijd zouden kunnen bijdrukken. Al met al een mooie promotie voor Bitcoin.


Reacties op geldinjectie

Er wordt erg divers gereageerd op de injectie van de 6.2 biljoen Amerikaanse dollars. Zo vindt Hodlonaut, degene die Lightning Torch-transactierelais afgelopen jaar heeft georganiseerd, dat hij belasting betalen onlogisch vond met de onbeperkte geldsituatie.

De ex-directeur van Goldman Sachs, Caitlin Long, ging nog een stapje verder en beschreef de monetaire interventie als het doden van kapitalisme. Hiernaast waarschuwde Caitlin dat de balans van de Fed meer dan zou verdubbelen voordat de Corona-crisis over is. Volgens haar is het op de lange termijn dan ook geen goede zet geweest. “Het lost op de korte termijn problemen op, maar dit is niet goed voor de lange termijn”, werd getweet.

Het bedrag van 6 biljoen komt neer op het volledige bruto binnenlands product van de Verenigde Staten in het jaar 1990, of ongeveer 70% van de wereldvoorraad van goud met de huidige prijzen.

Bitcoin nieuws

PlanB: Bitcoin koers kan gigantisch stijging maken tot $500.000
Australië bereikt mijlpaal van 1.000 actieve crypto-geldautomaten
Crypto analist: Bitcoin staat op het punt een parabolische stijging te maken
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?