crypto exchanges
Solana

Door voormalig medewerkers van Meta gebouwde ‘Solana Killer’ Aptos lanceert blockchain

Het is weer tijd voor de volgende hype-trein in de cryptowereld. We hebben het natuurlijk over Aptos, een nieuwe blockchain die door een groep voormalig Meta-medewerkers is gebouwd. Het moet de “snelste en meest schaalbare layer 1 blockchain” ter wereld zijn.

Vier jaar werk

Met de lancering van de Aptos blockchain komt er een einde aan vier jaar van technologische ontwikkeling. Het project start met een waardering van 1 miljard dollar en heeft onder andere FTX aan boord als investeerder. Zij hebben reeds aangekondigd dat het project op woensdag live gaat op hun handelsplatform.

Aptos is door velen bestempeld als een zogenaamde ‘Solana Killer’ en moet de perfecte blockchain voor smart contracts worden. Hiermee richt het project zich dus vooral op NFTs, DAOs en DeFi. Ook voor Ethereum is dit slecht nieuws als blijkt dat de blockchain van Aptos inderdaad fantastisch werkt.

Dat het project populair is blijkt wel uit de interactie die ze krijgen op de tweet over de lancering van het mainnet. Het bericht krijgt ruim 1.200 geschreven reacties en 8.300 likes. Aptos gaat vooral met Ethereum concurreren op het gebied van snelheid.

130.000 transacties per seconde

In de tests claimt Aptos dat het 130.000 transacties per seconde kan verwerken, wat een stuk meer is dan de 15 transacties per seconde van Ethereum. Dat is behoorlijk indrukwekkend, maar bedenk wel dat dit betekent dat niet iedereen zomaar een volledige node van het project kan draaien. Uiteindelijk is dat ook de kracht van de technologie, dat iedereen met gemiddelde apparatuur de hele transactiegeschiedenis kan controleren.

Daar is op deze manier per definitie geen sprake van. Ruim 130.000 transacties per seconde downloaden over een gemiddelde internetverbinding en deze vervolgens ook nog ergens opslaan, dat is praktisch onmogelijk. We kunnen er dan ook behoorlijk zeker over zijn dat Aptos een meer gecentraliseerde concurrent van Ethereum wordt. 

Solana nieuws

Solana koers schiet 5% omhoog: is een target van $200 haalbaar?
Crypto analist: Solana koers is klaar voor gigantische koersstijging
Solana koers van $180 in zicht na forse stijging 
Meer nieuws

Meest gelezen

Update Ripple vs SEC rechtszaak 22 juli
Elon Musk: Amerika gaat failliet
Bitcoin opleving snel ten einde volgens JPMorgan-analisten