Nieuws

Dubai gaat cryptocurrency-betalingen introduceren

In Dubai is het vanaf binnenkort mogelijk om cryptocurrency te gebruiken om te betalen voor goederen, diensten en overheidsinstellingen.

Samenwerking

Er is een overeenkomst gesloten tussen emcredit en blockchain-betalingsprovider Pundi. Emcredit is de dochteronderneming van de afdeling Economische Ontwikkelingen in Dubai. Samen willen zij cryptocurrency-betalingen mogelijk gaan maken.

Speciale terminals

Pundi X gaat samen met haar partner Ebooc speciale terminals leveren die betalingen met cryptocurrency in de winkel mogelijk maken. Pundi X wil in de komende 3 jaar 100.000 van dit soort eenheden uitrollen wereldwijd. “We denken dat consumenten in Dubai real-time betalingen kunnen verrichten met behulp van de digitale valuta van Dubai’s voor al hun betalingsbehoeften om te winkelen, voor de betaling van  vergoedingskosten, en meer.”, aldus het persbericht.

Blockchain-innovator

Dubai maakt grote stappen om zichzelf als blockchain-innovator op staatsniveau te positioneren. Zo hebben zij inmiddels meerdere schema’s gemaakt die nu worden gebruikt als onderdeel van de doelstelling om in 2020 een volledig door blockchain aangedreven stad te worden.