german
Bitcoin

Duitse Bitcoin verkoop doet de Bitcoin koers dalen

De koers van Bitcoin (BTC) daalde op vrijdag, grotendeels als gevolg van een grote verkoop door de Duitse overheid op donderdag. Binnen twee dagen verkocht de Duitse overheid voor 323 miljoen dollar aan Bitcoin, die in 2020 was geconfisqueerd van Movie2k.to, een illegale filmwebsite.

Geconfisqueerde Bitcoins worden verkocht

In januari 2020 nam de Duitse politie 50.000 BTC in beslag van de website Movie2k.to, wat momenteel een waarde heeft van ongeveer $3 miljard. Duitse autoriteiten verklaarden in een officieel persbericht dat dit de grootste Bitcoin-inbeslagname in de geschiedenis van Duitsland is. In de afgelopen 48 uur verkocht de Duitse overheid voor maar liefst $325 miljoen aan Bitcoin, wat leidde tot aanzienlijke volatiliteit in de Bitcoin-koers.

Volgens het blockchain-analyseplatform Arkham weerspiegelt de actie van de Duitse overheid een pessimistische verwachting voor de Bitcoin-koers:

“Na de prijsdaling van BTC heeft de Duitse overheid aanzienlijke hoeveelheden BTC verkocht, omdat zij van mening is dat de prijs van BTC voorlopig zal blijven dalen.”

Robert Quartly-Janeiro, hoofd strategie bij de crypto-exchange Bitrue, benadrukt een ander aspect van het verhaal. Hij vraagt zich af wat de Duitse overheid van plan is te doen met de opbrengst van deze significante Bitcoin-verkoop.

Overige factoren

Hoewel de recente daling van de Bitcoin-prijs gedeeltelijk te wijten is aan de verkoop door de Duitse overheid, wordt de volatiliteit ook beïnvloed door bredere negatieve sentimenten op de financiële markten. Grote markten zoals de S&P 500 zien momenteel ook een dip, wat de neerwaartse druk op Bitcoin vergroot.

De correctie van de afgelopen 24 uur leidde bovendien tot forse liquidaties van longposities, wat de volatiliteit verder versterkte. In totaal werden posities ter waarde van ongeveer 150 miljoen dollar geliquideerd, waarvan 73% longposities waren. Vooralsnog lukt het Bitcoin niet om het tij te keren.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Meer verkoopdruk: Genesis stuurt $720 miljoen aan Bitcoin naar Coinbase
Crypto analist is hoopvol over Bitcoin koers, maar er is één kanttekening
S&P 500 daalt – Wat betekent dit voor de Bitcoin koers?
Meer nieuws

Meest gelezen

ChatGPT voorspelt: Zo hoog kan de XRP koers stijgen als Ripple de rechtszaak wint
Zware Amerikaanse recessie op komst – Wat betekent dit voor de Bitcoin koers?
Waarom de Bitcoin koers de komende maanden hard zal gaan stijgen