german
Bitcoin

Duitse overheid dumpt 80% van zijn Bitcoin, nog $890 miljoen over

De afgelopen weken begon de Duitse overheid plotseling zijn in beslag genomen Bitcoin op de markt te dumpen. Het ging niet om zomaar een dump, want de Duitse overheid bezit voor miljarden dollars aan Bitcoin. Inmiddels ligt het grootste deel van die “ellende” achter ons en zijn 80% van alle Duitse Bitcoin inmiddels verkocht.

Duitsland is bijna door zijn Bitcoin heen

Duitsland begon afgelopen maand aan zijn verkoopwoede door Bitcoin te verkopen die in de wallet van de Bundeskriminalamt (BKA) zaten. In juni verkocht de BKA 900 Bitcoin ter waarde van 52 miljoen dollar op dat moment.

Die Bitcoin waren onderdeel van een website waarop mensen illegaal films konden downloaden. Vervolgens werden er nog eens 3.000 Bitcoin gedumpt voor 172 miljoen dollar en deze week nog 2.739 Bitcoin voor 155 miljoen dollar.

Inmiddels is het portfolio van de Duitsers behoorlijk geslonken en zitten er nog 15.552 Bitcoin in de wallet, die een waarde van ongeveer 892 miljoen dollar dragen. Ondanks die enorme verkopen wist Bitcoin in ieder geval boven de cruciale steun op 50.000 dollar te blijven.

Arkham Intelligence blijft optimistisch over deze ontwikkeling. “De Duitse overheid verkoopt, maar BlackRock koopt”, zo publiceerden zijn op Twitter.

Bitcoin ETFs presteren sterk

De Duitse overheid verkoopt op dit moment, maar de Spot Bitcoin ETFs in de Verenigde Staten vangen daar een groot deel van op. Woensdag werd er door de ETFs voor 281 miljoen dollar aan Bitcoin binnengehaald (4.862 stuks), waardoor de verkopen van de Duitse overheid worden uitgebalanceerd.

BlackRock verzamelde gisteren bijvoorbeeld 2.095 Bitcoin voor zijn investeerders, ter waarde van ongeveer 121 miljoen dollar. Daarmee komt het totaal voor BlackRock op 312.565 stuks, die samen goed zijn voor een waarde van 18,08 miljard dollar.

Op het moment van schrijven zijn de Bitcoin bulls in gevecht met de bears om de koers boven de 58.000 dollar te houden. Tot nu toe lukt dat en handelt de Bitcoin koers op 58.145 dollar, maar de verkoopdruk van de bears is duidelijk voelbaar op dit koersniveau.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Bitcoin-retailvraag op laagste niveau in drie jaar, bullmarkt in gevaar?
Grote bitcoin-dump Mt. Gox gaat niet gebeuren volgens peiling
BlackRock’s Bitcoin ETF schittert ondanks ‘sombere’ vooruitzichten
Meer nieuws

Meest gelezen

Is dit waarom de Ripple (XRP) koers gigantisch hard stijgt?
Einde van Ripple (XRP) rechtszaak met de SEC mogelijk deze week
XRP koers valt plotseling omlaag terwijl Bitcoin en Ethereum koersen stabiliseren