german
Bitcoin

Duitse overheid verplaatst grote hoeveelheid Bitcoin

Vandaag heeft een crypto wallet, geïdentificeerd als behorend tot de “Duitse overheid (BKA)” door het on-chain analysebedrijf Arkham, aanzienlijke hoeveelheden Bitcoin (BTC) verplaatst.

Een deel van deze BTC werd naar verschillende crypto exchanges gestuurd. Deze activiteit veroorzaakt momenteel veel ophef en speculatie binnen de crypto gemeenschap.

Verkoopt de Duitse overheid Bitcoin?

Sinds februari van dit jaar bezit de Duitse overheid, na een confiscatie van het filmplatform Movie2k, ongeveer 50.000 BTC in een wallet. Onlangs werden twee grote transacties uitgevoerd vanuit deze wallet: een van 6.500 BTC, met een waarde van meer dan $425 miljoen, en een van 2.500 BTC, met een waarde van ongeveer $154 miljoen. Van deze BTC werden 1.000 BTC naar crypto exchanges gestuurd: 500 BTC naar Bitstamp en 500 BTC naar Kraken.

Deze transacties volgden op de inbeslagname van Bitcoin van de illegale filmwebsite Movie2k, waarbij de Duitse autoriteiten eerder dit jaar 50.000 BTC hadden geconfisqueerd. De wallet bevat nu nog steeds 43.359 BTC met een geschatte waarde van $2,83 miljard.

De speculaties over de redenen achter deze transacties variëren. Sommigen vermoeden dat de Duitse autoriteiten bezig zijn met het verkopen van de in beslag genomen BTC. Anderen suggereren dat deze transacties slechts een poging zijn om de BTC naar andere wallets te verplaatsen. De kans dat de 1.000 BTC die naar exchanges werden gestuurd zullen worden verkocht, wordt echter als groot beschouwd.

Wat is het effect op de markt?

De impact van deze transacties op de gehele cryptomarkt is eveneens een punt van discussie. Grote bewegingen van BTC door overheidswallets kunnen, zoals eerder gezien, de koers beïnvloeden. Vooral wanneer beleggers vrezen dat de verkoop van grote hoeveelheden BTC een daling in de prijs kan veroorzaken, kan dit tot schrikreacties leiden.

Er wordt al gespeculeerd dat de huidige correctie van de Bitcoin-prijs te maken heeft met deze Duitse transacties.

In het verleden zagen we vergelijkbare scenario’s bij de Amerikaanse aanpak van Bitcoin confiscaties, zoals die van het darkwebplatform Silk Road. De Amerikaanse overheid verkocht grote hoeveelheden van deze geconfisqueerde BTC via veilingen. Ook deze transacties hadden destijds een aanzienlijke impact op de markt. Het zou dus geen verrassing zijn als de recente Duitse activiteit vergelijkbare effecten heeft.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Bitcoin herwint dominantie terwijl interesse in Runes sterk afneemt
Peter Brandt geeft grote waarschuwing over Bitcoin koers
Bitcoin ETF’s zien instromen kelderen, maar positieve reeks blijft intact
Meer nieuws

Meest gelezen

Is dit waarom de Ripple (XRP) koers gigantisch hard stijgt?
Einde van Ripple (XRP) rechtszaak met de SEC mogelijk deze week
Cruciale technische indicator voorspelt enorme stijging van XRP koers