Nieuws, Trending

DX Exchange wil handel met Nasdaq geregistreerde bedrijven mogelijk makenDX Exchange, het digitale handelsplatform uit Estland, wil vanaf aankomende week zijn getokeniseerde aandelen op het Ethereum-blockchain-netwerk aanbieden. Hierdoor kunnen gebruikers indirect aandelen kopen van grote bedrijven.


DX Exchange

Op het nieuwe platform van DX Exchange kunnen gebruikers crypto-tokens kopen die aandelen vertegenwoordigen in verschillende technische bedrijven die op de beurs van Nasdaq staan vermeld. Er zijn een aantal cryptocurrencies die gebruikt kunnen worden om mee te betalen, net als het traditionele geld.


Marktmanupilatie

Om de markt te beschermen tegen marktmanipulatie én om de handel in digitale effecten eenvoudiger te maken voor nieuwkomers, wordt er door Nasdaq een engine geleverd. Deze werkt in de achtergrond waardoor gebruikers er geen last van hebben.Samenwerkingovereenkomst

Om de aandelen daadwerkelijk aan te schaffen is er een samenwerkingovereenkomst gesloten met MPS MarketPlace Securities Ltd. Nadat zij de orders van de gebruikers hebben ontvangen kopen zij vervolgens de aandelen voor hen.


Beste van beide werelden

Volgens het bedrijf combineren digitale aandelen het beste van beide werelden. Op deze manier wordt de blockchain-technologie en traditionele aandeleninvesteringen samengevoegd. Hiernaast worden digitale aandelen 1 op 1 ondersteund in real-world aandelen die worden verhandeld op conventionele beurzen.