Stock Exchange
Altcoin, Exchange

dYdX onthult hun open-sourcecode voorafgaand aan de lancering van het mainnet

In een opmerkelijke ontwikkeling binnen de wereld van cryptocurrency heeft dYdX Trading, het bedrijf dat de gedecentraliseerde derivatenbeurs dYdX beheert, een significante stap gezet in de richting van decentralisatie.

Niet alleen technische upgrades

Het hoogtepunt van deze overgang ligt in de verschuiving van een Ethereum-gebaseerde Layer-2 blockchain naar een proof-of-stake-protocol gebaseerd op Cosmos.

Deze stap betekent niet alleen technische upgrades, maar vormt ook een ingrijpende verandering in de bedrijfsvoering van de beurs.

Antonio Juliano, de oprichter en CEO van dYdX, benadrukte dat de dYdX Trading Exchange met de introductie van de dYdX Chain (dYdX V4) volledige decentralisatie omarmt en zich meer op de gemeenschap richt.

Het bedrijf zal de controle over het protocol opgeven en stoppen met het innen van handelskosten. Deze aanpak sluit naadloos aan bij de principes van DeFi en stelt gebruikers in staat een actievere rol te spelen in het beheer en de werking van de beurs.

De overgang zal DYDX-tokenhouders meer zeggenschap geven, met een cruciale rol in de besluitvorming via bestuursvoorstellen en stemmen. Dit is met name een belangrijke ontwikkeling gezien het aanzienlijke handelsvolume op dYdX, met dagelijks een gemiddelde handelswaarde van een miljard dollar.

De keuze voor de Cosmos-blockchaintechnologie voor deze overgang biedt een solide basis voor interoperabiliteit en schaalbaarheid, waardoor onafhankelijke, op Cosmos gebaseerde blockchains naadloos met elkaar kunnen samenwerken. De overstap naar Cosmos is niet alleen een technologische verschuiving, maar ook een strategische beslissing gericht op het versterken van de beveiliging en schaalbaarheid.

Prijsstijging dYdX-tokens

Het native token van het dYdX-ecosysteem, DYDX, heeft een indrukwekkende prijsstijging doorgemaakt sinds de lancering van de open-sourcecode. Op dit moment wordt DYDX verhandeld voor $2,29 USD, wat neerkomt op een prijsstijging van circa 10,94% in de afgelopen 24 uur.

De prijs van DYDX staat in nauwe relatie tot het succes en de acceptatie van de dYdX-uitwisseling. Met de overgang naar een op Cosmos gebaseerde keten wordt verwacht dat deze prijs aanzienlijk zal evolueren.

Naarmate de uitwisseling zich richt op decentralisatie en gemeenschapsbestuur, zullen DYDX-tokenhouders een nog prominentere rol gaan spelen binnen het ecosysteem. Dit is waarschijnlijk van invloed op de toekomstige prijsontwikkelingen van het token.

Altcoin nieuws

Deze nieuwe Cryptomunt Steeg in korte tijd met 7.000%
‘Januari wordt de maand waarin altcoins uitbreken’
Ontdek Nu: Welke crypto schoot 2.000% omhoog in slechts 1,5 maand?
Meer nieuws

Meest gelezen

Enorme prijsstijging: Cryptomunt schiet 75% omhoog na grote aankondiging
Zoveel geld zou je nu hebben als je begin dit jaar voor 2000 euro aan Bitcoin had gekocht
Deze nieuwe Cryptomunt Steeg in korte tijd met 7.000%