Ethereum ETHER
Ethereum

Econoom voorspelt nieuwe all-time high voor Ethereum

Alex Krüger, een populaire econoom op Twitter, verwacht dat Ethereum op weg is naar nieuwe all-time highs vanwege één katalysator. Dan gaat het natuurlijk over de Spot Ethereum ETFs, die mogelijk deze week al goedkeuring kunnen krijgen in de Verenigde Staten.

Niet alleen bullish over Ethereum

Hij is niet alleen bullish over Ethereum. Volgens Krüger gaat Bitcoin namelijk ook nog “veel meer stijgen” voor het einde van 2024.

“Mijn standaard scenario was:
– Bitcoin vele hoger aan het einde van het jaar
– Ethereum ondermaats vanwege uitstellen ETF
– Ethereum sterk na de Amerikaanse verkiezingen, vanwege vervangen Gary Gensler bij de SEC en ETF goedkeuring in 2025

De goedkeuring van een Ethereum ETF deze week zou alles naar voren trekken”, aldus Krüger. Nu is het natuurlijk nog wachten op de definitieve goedkeuring en daarna moeten we nog maar zien hoeveel interesse er voor Ethereum is onder het institutionele publiek.

Nu zal de goede lancering van Bitcoin in januari Ethereum wel helpen aan een sterke start. In ieder geval wat betreft de Ethereum koers, maar het is nog maar de vraag of er straks ook miljarden dollars aan kapitaal richting Ethereum stroomt.

Politieke druk op de SEC

Alex Krüger denkt dat er momenteel sprake is van politieke druk op de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) om de Ethereum ETF van goedkeuring te voorzien.

Dat zou volgens hem zelfs te maken kunnen hebben met de Amerikaanse verkiezingen, die voor november op de planning staan.

De huidige administratie van President Joe Biden wil natuurlijk een wit voetje halen bij de crypto-industrie en potentiële stemmers zoveel mogelijk paaien.

“Velen zullen het hier niet mee eens zijn, maar ik geloof dat de positiewisseling van de SEC politiek gedreven is, vanuit de top van de democratische partij en natuurlijk met de verkiezingen in het achterhoofd.

Mogelijk zelfs veroorzaakt door de plotselinge steun voor crypto vanuit het kamp van Trump, waardoor de democraten nu ook overstag moeten”, aldus de analyse van Alex Krüger.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Ethereum of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Ethereum nieuws

Jason Pizzino is bullish over de Ethereum koers
Ethereum koers kan met 30% dalen na de lancering van spot ETH ETF’s
Fidelity wijzigt formulier voor Ethereum ETF: Wat je moet weten
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist voorspelt stijging van 1.724% voor deze altcoin
Crypto analist: er komt een gigantische koersbeweging aan voor Bitcoin
Crypto markt kleurt donkerrood – Wat is er aan de hand?