Bitcoin

Edward Snowden goed gevoel over kopen Bitcoin na crash

Na de crash op de gehele cryptomarkt, overweegt de wereldberoemde klokkenluider Edward Snowden nu om Bitcoin op de dip aan te schaffen.


Tweet

Dit liet Snowden weten via een Tweet op het sociale medium Twitter. Hierin liet hij weten dat dit de eerste keer is sinds een tijdje dat hij ‘zin’ heeft om Bitcoin (BTC) te kopen.


Enorme daling

De tweet van Snowden komt nadat Bitcoin gisteren een enorme daling heeft gezien, waar de munt terug ging naar een waarde van circa $4.740 (circa €4.250).

De cryptocurrencymarkt is echter niet de enige markt die enorme dalingen zien. Wereldwijd is de markt enorm chaotisch, mede door de wederom aangescherpte reisbeperkingen vanwege het risico van verspreiding van het corona-virus. Ook de AEX-index heeft enorme dalingen gezien. Tevens heeft de oliesector een vrije val gemaakt, terwijl Saoedi-Arabië en Rusland in een prijzenoorlog zijn gekomen. Het corona-virus heeft de wereldwijde markt in zijn greep.

Het lijkt ook nog niet over te zijn: Peter Brandt heeft namelijk zelfs aangegeven niet verrast te zijn als de BTC verder daalt richting de $1.000.


Snowden & Crypto’s

Snowden heeft zijn mening over cryptocurrencies al wel vaker laten horen. Zo wees hij in begin 2018 dat de ‘digitale schaarste’ die cryptocurrencies als de Bitcoin met zich meebrengen als de ‘fundamentele innovatie’ wordt gezien in zijn getuigenis. Deze nam hij af tijdens een hoorzitting over de toekomst van crypto-regulering in de Verenigde Staten (VS).

Eind 2019 liet hij ook nog eens weten dat hij zich op Bitcoin zou kunnen focussen om de poging van de Amerikaanse overheid om zijn toegang tot winst uit de publicatie van zijn boek ‘Permanent Record’ te beperken, te omzeilen.

Toch uit Snowden nog wat zorgen over cryptocurrencies en de blockchain. Zo bestempelt Snowden cryptocurrencies en de blockchain als ‘vernietigend openbaar’. Om deze reden heeft hij ook gebruik gemaakt van Monero en gaf hij steun aan Zcash. Dit vanwege zijn ‘unieke’ privacy-instelling, aldus Snowden.


Bitcoin nieuws

Crypto analist: Bitcoin koers van $111.000 is mogelijk
Amerikaanse crypto-aandelen schieten omhoog na Bitcoin halving
Bitcoin ‘niet langer goedkoop’ – Fidelity stelt verwachtingen bij
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?
Crypto-analist voorspelt: Ripple (XRP) mogelijk naar $5,85