Bitcoin

Peter Brandt: Bitcoin kan dalen tot onder $1000

De Bitcoin prijs daalde vannacht tot onder de 4000 dollar. Een ervaren marktanalist gelooft nu dat de prijs nog veel verder kan dalen.


“Bitcoin koers kan dalen tot onder $1000”

De cryptomarkt bevindt zich in een vrije val na de aankondiging van het reisverbod tussen Amerika en Europa en de aanhoudende koersdalingen op alle financiële markten.

De bekende beursinvesteerder Peter Brandt, die bekend staat om het correct voorspellen van de marktcrash in 2017, gaf vandaag een antwoord op een vraag die niemand had willen horen. De vraag ging over de nieuwe bodem prijs voor Bitcoin.

Brandt zei dat als hij de Bitcoin grafiek bekijkt, de nieuwe bodem mogelijk onder de $1000 ligt. Dat is nog eens 80% onder de huidige marktwaarde van $5000 dollar.


Historische verliezen

Bitcoin boekte gisteren een historisch verlies. De ondersteuning van $5.500 en $5.200 werden zonder blikken of blozen doorbroken. De munt daalde zelfs even tot onder de $4.000. Vlak daarna herstelde de munt weer tot een koers rond de $5000.

De koerscrash wordt zonder twijfel veroorzaakt door de onrust op de beurzen vanwege het coronavirus. Daarnaast opperen sommigen dat crypto exchange BitMEX deels te maken heeft met de koerscrash.

Ook altcoins leden enorme verliezen. Zo verloor de grootste altcoin, Ethereum, ongeveer 43% van zijn waarde. Ook de Bitcoin Cash prijs daalde met 42,8% en XRP verhandelt nu op een dieptepunt van slechts $0,13.

&nbsp

Bitcoin nieuws

Dit is het beste moment om Bitcoin te kopen, volgens 2 on-chain indicatoren
Bitcoin ETF van BlackRock voor het eerst $0 aan instromen
Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen
Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?