Nieuws, Trending

Een kansloze opleving, of is Bitcoin uit de negatieve spiraal?

Bitcoin stijgt weer. De Bitcoin koers zakte 5 dagen geleden naar een koers van onder de 5.800 dollar. Op dit moment zijn we een Bitcoin koers van boven de 6.500 dollar. Is dit een kansloze opleving of heeft de Bitcoin de negatieve spiraal doorbroken?

Bitcoin en crypto markt zien flinke stijging

De Bitcoin koers op dit moment ligt rond de 6.575 dollar. Dit betekent een stijging van 11.8 procent in 5 dagen. Een flinke stijging dus. Met de Bitcoin stijgt eigenlijk de gehele cryptocurrency markt mee. Op dit moment ligt de gehele marktwaarde van de cryptocurrency markt rond de 269 miljard dollar. Dit betekent een procentuele stijging van meer dan 15 procent in 5 dagen. De vraag is nu of de cryptomarkt de stijgende lijn voort kan zetten. Volgens optimisten is Bitcoin klaar om de 7.000 dollar te testen. Volgens pessimisten is de opleving van deze week kansloos en is Bitcoin verdoemt ten onder te gaan.

Kansloos of kansrijk?

Een week geleden ging de Bitcoin koers flink onderuit. We zagen donkerrode cijfers en de BTC prijs zakte onder de 5.800 dollar. Volgens veel crypto critici was dit ‘De dood van de Bitcoin’. Toch lijkt dit niet helemaal waar. Een aantal dagen later zien we ineens een scherpe prijsstijging. En een koers van boven de 7.000 dollar lijkt dan ook in het verschiet te liggen. Naast de prijsstijging gaat ook het handelsvolume omhoog. Wat vaak betekent dat er meer steun is. Het lijkt dus dat de koersstijging meer is dan een kansloze opleving.

Aan het eind van de week krijgen we antwoorden

Bitcoin heeft de negatieve spiraal dus verbroken en lijkt de weg omhoog ingeslagen te zijn. Volgens analisten is de prijsstijging naar een koers boven de 6.500 dollar een teken voor betere tijden. De kans is groot dat de Bitcoin prijs boven de 7.000 dollar stijgt deze week. De stijgende trend wordt echter doorbroken als de BTC koers onder de 6.250 dollar zakt. Aan het eind van deze week zullen we zien wie gelijk heeft.