Bitcoin

Een nieuwe maand voor Bitcoin – Hier moet je op letten

Bitcoin begint aan een nieuwe week en een nieuwe maand. BTC was eergisteren slechts enkele dollars verwijderd van de hoogste maandelijkse afsluiting in de geschiedenis.

Vandaag bekijken we de factoren die van invloed kunnen zijn op de Bitcoin prijs, terwijl ze in de VS naar de stembus gaan en het coronavirus nieuwe Europese lockdowns veroorzaakt.


Trump vs. Biden

We leven in een tijd waarin het coronavirus het dagelijks leven een stuk lastiger maakt. Juist hierdoor zullen investeerders het resultaat van de verkiezingen scherp in de gaten houden voor aanwijzingen over het toekomstige beleid van de aanstaande president.

De problemen rondom het virus zijn niet alleen op sociaal vlak. Ook de economie heeft veel te verduren gehad. Het gevolg is dat de wereldbanken veel geld bijdrukken en steeds meer grote investeerders hun contanten inwisselen voor safe-haven assets als de Bitcoin.

Bovendien zijn analisten van mening dat, ongeacht wie de Amerikaanse presidentsverkiezingen wint, het resultaat een zegen zal zijn voor traditionele safe havens zoals goud. Hoewel de Bitcoin in het algemeen minder gebonden is aan macromarkten, kan het toch reageren op prijsbewegingen van de Amerikaanse dollar.


De correlatie met de Amerikaanse dollar

Maandag zette de Amerikaanse dollar-valuta-index (DXY), waarmee de Bitcoin prijs een omgekeerde correlatie vertoont, een klim voort om zo boven de 94 punten uit te komen.

Daarnaast merkte analist Zschaepitz op dat de Bitcoin aan het stijgen was in combinatie met wereldwijd negatief renderende schuldvolumes. Wereldwijde obligaties met een negatief rendement, waarbij de kredietgever letterlijk de lener betaalt, waren eind 2019 gedaald $17 biljoen naar $12 biljoen. Echter stegen ze dit jaar weer. Daar voegde hij aan toe:

“Negatieve rendementen zijn goed voor de Bitcoin, die zelf geen rente oplevert”


Europa gaat extra geld drukken

De markten in Europa zagen er ook somber uit. Met dank aan de terugval van het coronavirus over het hele continent.

Te midden van nieuwe waarschuwingen voor inkrimping van de economische activiteit als gevolg van de maatregelen, begonnen de markten ook te reageren op de mogelijke gevolgen voor de verkiezingen.

Zschaepitz merkte op dat Duitse aandelen alleen al voor $4,1 biljoen aan waarde verloren vorige week. Dit is het grootste verlies sinds de crash van maart.

Voor de Bitcoin voorstanders was de tijd rijp om BTC tokens te kopen. Zeker toen de Europese Centrale Bank (ECB) meer stimuleringsmaatregelen bevestigde en aangaf dat het meer geld ging drukken.


Maandelijks sluitingen zijn belangrijk

Institutionele instellingen en analisten zijn bullish over de maandelijkse afsluiting van Bitcoin. Ondanks het feit dat de grootste crypto valuta op het nippertje een absoluut record misliep.

De Bitcoin prijs sloot oktober af met slechts enkele dollars verwijderd van het hoogste niveau ooit. Voor de ervaren handelaar Peter Brandt waren de resultaten meer dan veelbelovend.

Zeker instituties zullen het maandelijks sluitingscijfer zien als een essentieel instrument om het bullish sentiment te versterken. De Bitcoin begon in oktober te handelen voor rond de $10.750. Brandt tweette:

“De sluitprijs van de Bitcoin in oktober lag enkele dollars van de hoogste maandelijkse afsluiting ooit af. Waarom zijn maandelijkse prijzen belangrijk? De vermogenswaardering aan het einde van de maand is de manier waarop institutionele deelnemers hun bezit en investeringen beoordelen.”

Op de wekelijkse grafiek blijft de $14.000 een duidelijke weerstand. Behalve de prijs van $14.000 staat de Bitcoin nog maar weinig in de weg naar zijn “ultieme” weerstand in de buurt van de $20.000.

 

Bitcoin nieuws

Bitfinex: Vraag naar Bitcoin vijf keer groter dan aanbod na Halving
Crypto analist: Bitcoin koers van $111.000 is mogelijk
Amerikaanse crypto-aandelen schieten omhoog na Bitcoin halving
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’