Altcoin Nieuws, Bitcoin Nieuws, Dogecoin Nieuws, Solana Nieuws

Altcoin Nieuws, Bitcoin Nieuws, Dogecoin Nieuws, Solana Nieuws

Een pijnlijke dag voor Altcoins – ETH en XRP dalen met 8%

In de huidige crypto crash heeft altcoins pijn gedaan. Vooral Ethereum en XRP zijn hard getroffen. Die dalen vandaag namelijk beide met 8%.


Marktkapitalisatie daalt met $120 miljard

Polkadot, XRP, Solana, Chainlink, Bitcoin Cash, Theta, Ethereum, SHIB en Dogecoin. Het zijn allemaal slachtoffers vandaag. De wereldwijde cryptomarkt verloor vandaag van de ene op de andere dag $120 miljard en ging van $1,484 biljoen naar een dieptepunt van $1,360 biljoen.

Marktkapitalisatie alle crypto’s – Bron: Tradingview

Ook XRP werd weer bijzonder hard getroffen. Na 8% in één nacht te hebben verloren, wordt de token momenteel verhandeld voor ongeveer 70 cent. Veelbelovende signalen in de langdurige rechtszaak tegen de Amerikaanse SEC zijn niet genoeg om het te redden.


Zaak tegen Ripple

In december vorig jaar daagde de Amerikaanse SEC Ripple voor de rechter, omdat het XRP had verkocht als een niet-geregistreerd effect. De advocaten van Ripple wonnen echter een ontdekkingsmotie. Hierdoor moest de SEC veel interne documenten delen, waaronder e-mails van werknemers die betrekking hebben op het interne beleid van de SEC inzake Bitcoin en Ethereum. Deze week gaf de rechtbank de SEC meer tijd om deze documenten te overleggen.

Ethereum, de op één na grootste cryptocurrency, loopt momenteel het risico onder de psychologische $2.000 te zakken. De prijs ligt op het moment van schrijven rond de $2.025. Dat betekent dat de munt meer dan gehalveerd is tenn opzichte van zijn all time high van $4.165 van vorige maand.


Andere altcoins

Vrijdag kwam het nieuws dat Grayscale, een digitaal vermogensbeheer, mogelijk Solana-beleggingsproducten aan zijn inventaris had toegevoegd. Dit heeft echter weinig gedaan om de terugval van SOL te stoppen. De munt daalde met 12%.

Polkadot’s DOT, de tiende grootste cryptocurrency volgens marktkapitalisatie, werd deze week eindelijk genoteerd op Coinbase Pro. Het ‘Coinbase-effect’ leidde woensdag tot een stijging van 16% voor het token. Vandaag is het echter met 9% gedaald.

De crash van vandaag heeft bijna alle altcoins dus hard geraakt, maar ook BTC heeft opnieuw een klap gekregen. De grootste cryptomunt verliest vandaag meer dan 6 procent van zijn waarde.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten