Newsbit

ethereum (eth)

Een prijs van $5.000 voor Ethereum eind mei: is dit mogelijk?

ethereum (eth)
TimeCoin Special Token Sale Banner

Volgens de huidige trend en prijspremie van Ethereum (ETH) zou de prijs van de munt in de aankomende 7 weken meer dan verdubbeld kunnen worden.


De speculatieve premie van Ether

Hoewel de prijs van de huidige grootste altcoin sinds het begin van dit jaar al meer dan verdrievoudigd is, suggereert de huidige speculatieve premie dat er nog veel ruimte over is om verder te stijgen.

De huidige prijs van ETH ligt momenteel rond de $2.430. De gerealiseerde prijs, wat betekent dat de gemiddelde prijs die betaald is door alle beleggers die momenteel Ether bezitten, is ruim $800. Dit betekent dat huidige kopers van Ether bereid zijn bijna 3x de prijs te betalen van wat alle huidige houders gemiddeld voor hun Ether hebben betaald. Hoewel dit misschien hoog klinkt, ging deze multiplier op de laatste bullmarkt tot 6.

Om dit multiplier af te berekenen, wordt de marktwaarde van ether gedeeld door de gerealiseerde waarde. Deze multiplier wordt de MVRV-ratio genoemd en is uitgevonden door David Puell en Murad Mahmudov. Het kan ook worden omschreven als de multiplier van de marktkostenbasis voor een asset. In het verleden diende de MVRV-ratio als een goed signaal voor wanneer de rage uit de hand liep. Dit betekent dat de multiplier een waarde van meer dan vier (4) bereikte. Een waarde van minder dan één (1) bleek een goede mogelijkheid tot kopen te zijn.


De MVRV-ratio kan eind mei oplopen tot 5

De onderstaande grafiek toont de vermenigvuldiger gedurende het bestaan van Ethereum. Het is zichtbaar dat het sinds december 2019 een opwaarts trend volgt.

Als deze trend zich zou voortzetten, en er een vergelijkbare run is als in het verleden, zou eind mei een vermenigvuldiger van 5 kunnen worden bereikt. Op basis van de huidige gerealiseerde prijs van ruim $800, zou dit een marktprijs van ongeveer $4.000 kunnen opleveren. Dit zou een prijsstijging zijn van maar liefst 71%.

Naarmate er meer kopers op de markt komen, wordt verwacht dat de Gerealiseerde Prijs in de loop van de tijd zal stijgen. Alleen al in de afgelopen maand is het met 15.1% gestegen. Als dit tot eind mei doorgaat, zou de Gerealiseerde Prijs met 26.43% kunnen stijgen tot ongeveer $1.014 per ETH-token. Op basis van een multiplier van 5 zou dit resulteren in een marktprijs van $5.070 per Ether. Dit is een stijging van 116%.

Deze projectie is echt mogelijk, vooral nu Ethereum en de Bitcoin regelmatig nieuwe recordhoogtes bereiken. Er zijn echteer geen garanties als het gaat om prijs- en tijddoelen. Er zijn echter mogelijkheden, en volgens deze on-chain indicator heeft het opwaartse scenario een veel betere kans om uit te komen.

Een prijs van $5.000 voor één Ether tegen eind mei van dit klinkt nu misschien gek. Echter klonk een prijs van $2.400 een jaar geleden ook gek. Destijds stond de prijs van Ethereum prijs op circa $160.

Gerelateerd Nieuws

Scroll to Top