Eerste door Roepia ondersteunde stablecoin gelanceerd op grote exchanges

De bekende en populaire cryptocurrency exchange Binance en de Indonesische exchange Tokocrypto hebben de door Roepia ondersteunde stablecoin Binance IDR (BIDR) op hun platform geplaatst.


De BIDR-stablecoin

Hierdoor kunnen gebruikers van het Binance- en Tokocrypto-platform vanaf nu handelen in BIDR tegen Bitcoin (BTC), Binance Coin (BNB), Binance USD (BUSD), Ethereum (ETH) en Tether (USDT).

BIDR is ontwikkeld op de Binance Chain en is gekoppeld aan de fiat-valuta van Indonesië. Naar verluidt is dit de eerste stablecoin die aan deze fiat-valuta is gekoppeld en die mogelijk is gemaakt door een samenwerking tussen de twee crypto-exchanges. Een door de Indonesische Roepia-ondersteunde stablecoin komt dan ook niet uit het niets. Zo zagen de exchanges een groeiende vraag hiernaar.


Probeer vandaag nog crypto te verhandelen en mis nooit een kans om winst te maken! – Ga naar Stormgain.


Cryptocurrency exchange Binance

In mei werd bekend dat Binance een investering heeft gedaan in de Indonesische crypto exchange Tokocrypto. Deze crypto-exchange is naar verluidt tevens de eerste exchange van Indonesië die wordt gereguleerd door de nationale regulerende instantie voor handel in grondstoffenfutures.

Hiernaast heeft Binance in een poging om de aanwezigheid van het platform in Azië verder uit te breiden onlangs de Indiase crypto-exchange WazirX overgenomen. Alhoewel Binance prioriteit geeft aan samenwerkingen met binnenlandse exchanges met bankrelaties, kunnen overnames dus ook plaatsvinden.

Naast deze twee exchanges heeft Binance ook lokaal gereguleerde crypto-handelsplatforms gelanceerd. Dit zijn bijvoorbeeld Binance Jersey, Binance Uganda, Binande US en Binance Singapore. De exchange breidt haar aanwezigheid hierdoor enorm uit. Wat de volgende uitbreiding zal gaan worden is op dit moment nog niet bekend.