Bitcoin prijs stijgt, Bitcoin bullrun
Bitcoin

Eerste ETF-handelsdag kan Bitcoin prijs boven de $50.000 laten stijgen

Na een langdurig proces heeft de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) eindelijk de goedkeuring gegeven aan 11 Spot Bitcoin (BTC) exchange-traded funds (ETFs). Deze mijlpaal volgt op jaren van speculatie en aanvragen, beginnend met het eerste voorstel van de bekende Winklevoss tweeling in 2013.

Bitcoin koers schiet omhoog op eerste handelsdag ETF

Slechts een dag na de goedkeuring van de Spot Bitcoin (BTC) exchange-traded funds (ETFs) door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), heeft de prijs van Bitcoin al een opmerkelijke stijging doorgemaakt. De prijs schoot omhoog naar ongeveer $49.000, direct na de start van de eerste handelsdag. Deze prijsstijging is een teken dat er veel interesse is in het product.

Volgens Bloomberg wordt er een indrukwekkende instroom van ongeveer $4 miljard verwacht op de eerste handelsdag van de ETF’s. Deze aanzienlijke financiële instroom zou een belangrijke invloed kunnen hebben op de Bitcoin-prijs. Bloomberg’s analyse suggereert dat met de lancering van deze ETF’s de prijs van Bitcoin potentieel zou kunnen stijgen naar een niveau tussen de $50.000 en $57.000 tegen het einde van de handelsdag op vrijdag.

Het uiteindelijke effect op de Bitcoin-prijs zal naar verwachting sterk afhankelijk zijn van de netto instroom gedurende de eerste handelsweek. Een netto instroom die lager is dan $1 tot $2 miljard zou mogelijk een negatieve impact kunnen hebben op de Bitcoin-prijs, terwijl een hogere instroom waarschijnlijk een positief effect zal hebben. De markt blijft dus gespannen afwachten hoe de situatie zich verder ontwikkelt.

Bitcoin’s lange termijn vooruitzichten: Potentieel voor enorme waardestijging

Op de lange termijn ziet het ernaar uit dat Bitcoin, volgens diverse experts, een aanzienlijke waardestijging kan ondergaan. Anthony Scaramucci, de CEO van SkyBridge Capital, is optimistisch over de toekomst van Bitcoin, vooral na de goedkeuring van de Spot Bitcoin ETFs. Tijdens een interview met CNBC heeft hij de verwachting uitgesproken dat de marktwaarde van Bitcoin tot wel 13 keer het huidige niveau zou kunnen stijgen.

Deze voorspelling komt na een periode waarin Bitcoin een initiële koersdaling ervoer, maar vervolgens herstelde tot boven de $46.000. SkyBridge Capital, dat sinds 2020 in Bitcoin investeert, beschouwt de cryptomunt als een langetermijninvestering. Ze geloven dat Bitcoin het potentieel heeft om uiteindelijk de marktwaarde van goud, geschat op ongeveer $12 biljoen, te evenaren of zelfs te overtreffen. Als dit scenario werkelijkheid wordt, zou dit een Bitcoin koers van ongeveer $613.000 kunnen betekenen, een significante stijging ten opzichte van de huidige waarden.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers stijgt tot boven $59.000 – Dit is waarom
Bitcoin-betaalapp Strike gaat diensten aanbieden in Afrika
BlackRock Bitcoin ETF bereikt nieuw hoogtepunt in handelsvolume
Meer nieuws

Meest gelezen

ECB: Bitcoin heeft ‘nul waarde’ en staat op instorten
Waarom stijgt de Bitcoin koers tot boven de $53.000?
Crypto analist: Dogecoin koers kan 11.500% stijgen