Blockchain

Eerste Wikipedia-edit NFT wordt verkocht voor meer dan €660.000

Wikipedia heeft historie geschreven door zijn eerste Non-Fungible Token (NFT) te verkopen via veilinggigant Christie’s. Dit nadat het platform in januari zijn 20-jarig jubileum gevierd heeft.


Verkocht voor meer dan €660.000

Er stonden in totaal twee Wikipedia gerelateerde objecten te koop bij de veilinggigant, namelijk de Wikipedia-edit en de Strawberry iMac die gebruikt is om Wikipedia mee te creëren.

Op 15 december is één van de twee veilingen voltooid, namelijk de Wikipedia-edit. Deze is verkocht voor $750.000, of ruim €662.000. De iMac die ingezet is om Wikipedia te creëren staat te koop voor een prijs van $187.500, of circa €165.000.


Wat bevat de Wikipedia NFT?

De NFT van Wikipedia bevat het eerste bericht dat ooit op de website van Wikipedia geplaatst is, in 2001. Wikipedia werd op 15 januari 2001 gelanceerd, waarna Wales de woorden “Hello, World” plaatste.

De NFT bevat de lay-out van de startpagina van het platform uit 2001. Ook heeft de NFT een unieke functie waarmee de eigenaar de pagina kan bewerken. Ook kan de pagina worden gereset om terug te keren naar de oorspronkelijke staat ervan.

Naar verluidt zal Wikipedia een deel van de opbrengsten gebruiken om het alternatieve sociale medianetwerk ‘WT.Social’ te ondersteunen. Het is niet bekend hoeveel zij hier precies voor willen gaan gebruiken.