Nieuws, Trending

Eigenaar van QuadrigaCX heeft privésleutels crypto-wallets mogelijk op papier opgeslagenDe onlangs overleden oprichter van de grootste cryptocurrency-exchange in Canada, QuadrigaCX, heeft de privésleutels mogelijk op papier opgeschreven en in een kluis bewaard.


Ironie

De ironie zit hem in een interview dat de onlangs overleden eigenaar gaf in februari 2014. In dit interview waarschuwde hij destijds voor het gevaar van het verliezen van de privésleutels van cryptocurrency-wallets. Wanneer deze sleutels eenmaal verloren zijn gegaan en het wachtwoord is vergeten is het vrijwel onmogelijk om de verloren sleutels terug te krijgen.


Beste manier van opslaan privésleutels

Volgens Gerald Cotten, zoals de voormalige eigenaar van QuadrigaCX heet, is de beste manier van het bewaren van de privésleutels door deze af te drukken en deze in een kluis te leggen. Op deze manier maak je het de indringer erg lastig om je Bitcoin (BTC) of andere cryptocurrency te kunnen stelen.Papieren liggen bij een bank

Nu blijkt dat de papieren met daarop de privésleutels waarschijnlijk in een kluis bij de bank liggen. Op deze manier probeerde het bedrijf de portefeuilles extra veilig te maken.


Er gebeurt veel rondom de exchange

Er gebeurt veel rondom QuadrigaCX. Zo werd er eerst bekend dat er ongeveer €127 miljoen mistte doordat de privésleutels van de door hun gebruikte hardware wallets onvindbaar waren. Hierna volgde er een aantal rechtzaken, waarin gespeculeerd werd over een mogelijke verkoop van het bedrijf. Mochten ze de privésleutels alsnog vinden bestaat de kans dat ze er zonder teveel schade vanaf komen.