Altcoin Nieuws, Cardano Nieuws, Solana Nieuws

Eind augustus zal Cardano smart-contracten gaan ondersteunen

Cardano ontwikkelaar IOHK is begonnen met het uitrollen van de infrastructuur om smart contracten op het blockchain te introduceren. Hierdoor komt het dichter in de buurt van de rivaal Ethereum.


Smart contracten op de blockchain

De Alonzo upgrade is vernoemd naar de wiskundige Alonzo Church. Alonzo is de eerste deel van een reeks upgrades die naar verwachting eind augustus volledige smart contractfunctionaliteit naar de blockchain zullen brengen.

Deze video wordt niet getoond omdat er (nog) niet akkoord is gegaan met het plaatsen van cookies.
Wijzig keuze

Smart contracten zijn een belangrijk kenmerk van de evolutie van Cardano. Ze zullen het platform in staat stellen om voor het eerst Decentralized Finance (DeFi) toepassingen uit te brengen. Daarnaast kunnen ze gaan concurreren met andere DeFi ecosystemen.

Ethereum is tot nu toe verreweg de grootste op dit gebied. Echter werd de stijging van de populariteit van het netwerk belemmerd door hoge kosten en trage transactietijden. Ethereum is momenteel ook bezig met een grote upgrade, maar de huidige problemen geven Cardano en andere rivaliserende projecten, waaronder Binance Smart Chain, Solana en Polkadot, een kans om marktaandeel te winnen.


De tijdperken van Cardano

Sinds de oprichting in 2015 wordt Cardano gekenmerkt door streng academisch onderzoek en testen. De vele “tijdperken” van de transformatie van het platform, genoemd naar de beroemde internationale dichters Byron, Shelley, Goguen, Basho en Voltaire, worden verdeeld door verschillende subfasen en meerdere testnetten.

Eerder dit jaar voltooide Cardano de “Shelley” -fase. Deze fase transformeerde Cardano van een federatieve blockchain in een gedecentraliseerde. Alonzo is de belangrijkste fase in het “Goguen”-tijdperk. Dit omdat het de smart contracten toevoegt. De uitrol ervan kent drie fasen: blauw, wit en paars, die leiden tot een hard fork die in augustus wordt verwacht.

Met elke fase zijn de ontwikkelaars van plan om meer gebruikers te introduceren en nieuwe functies toe te voegen. De ADA token van Cardano staat momenteel op de vijfde plaats van grootste cryptomunten en is een van de snelst stijgende dit jaar.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten