Bitcoin Nieuws

El Salvador gaat Bitcoin investeerders vrijstellen van belasting

De regering van El Salvador zal naar verluidt investeerders vrijstellen van het betalen van vermogenswinstbelasting en inkomstenbelasting op Bitcoin, zo vertelt de juridisch adviseur van president Bukele.


El Salvador wil buitenlandse investeringen aanmoedigen

Javier Argueta, de juridisch adviseur van president Nayib Bukele, wil buitenlandse investeringen aanmoedigen door grote belastingvoordelen op Bitcoin te geven, meldde ‘Agence France-Presse’ op 10 september.

“Als een persoon of bedrijf Bitcoin heeft en hoge winsten maakt, zal er geen belasting worden geheven. Dit wordt gedaan om buitenlandse investeringen aan te moedigen’, zei Argueta, eraan toevoegend dat El Salvador geen belastingen zal heffen op ‘de kapitaalverhoging of de inkomsten’.

Volgens critici zou dit kunnen zorgen voor illegale praktijken, maar Argueta merkte op dat de Salvadoraanse regering actief Bitcoin-transacties zal traceren op de officiële BTC-wallet van El Salvador om het mogelijk illegale gebruik van de cryptocurrency te bestrijden. “We voeren een reeks aanbevelingen uit van internationale instellingen tegen het witwassen van geld”, zei hij.

De Chivo-wallet zou ook tijdelijk Bitcoin-transacties stopzetten als de Bitcoin-waarde instort om de impact van extreme volatiliteit of prijsschommelingen te minimaliseren.


Nog niet alles loopt op rolletjes

Afgelopen dinsdag werd El Salvador het eerste land ter wereld dat Bitcoin als wettig betaalmiddel gebruikte, waardoor alle lokale winkeliers BTC als betaalmiddel moesten accepteren. Ook lanceerde het land zijn eigen Bitcoin wallet genaamd Chivo. Dit doet het land in samenwerking met internationale bedrijven zoals Bitso en Silvergate Bank. Met deze BTC wallet kunnen gebruikers BTC-transacties kunnen converteren naar de Amerikaanse dollar of geld kunnen opnemen met een speciale geldautomaat, zonder transactiekosten.

Volgens verschillende rapporten hebben sommige Chivo-wallet gebruikers echter grote problemen met transacties via de Chivo wallet nadat El Salvador de crypto-wallet vorige week al een keer had gerepareerd.

Bitcoin nieuws

Dit is waarom de Bitcoin koers tot boven de 20 duizend dollar is gestegen Dit is waarom de Bitcoin koers tot boven de 20 duizend dollar is gestegen
Crypto in het groen nu buitenlandse druk op Federal Reserve toeneemt Crypto in het groen nu buitenlandse druk op Federal Reserve toeneemt
McDonald’s gaat Bitcoin en Tether accepteren in Zwitserse stad McDonald’s gaat Bitcoin en Tether accepteren in Zwitserse stad
Meer nieuws

Meest gelezen

Gaat de XRP-prijsvoorspelling van The Simpsons uitkomen? Gaat de XRP-prijsvoorspelling van The Simpsons uitkomen?
Analisten voorspellen crash en Ethereum koers van 750 dollar Analisten voorspellen crash en Ethereum koers van 750 dollar
Gokhshtein: De Ripple koers zal Exploderen als dit gebeurt Gokhshtein: De Ripple koers zal Exploderen als dit gebeurt
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten