Bitcoin Nieuws

Bitcoin Nieuws

Bitcoin krijgt flinke knauw na debuut als betaalmiddel in El Salvador

Bitcoin investeerders komen vandaag, een dag na de grootste crash in 2 maanden tijd, bij van de schrik. De crash vond gistermiddag plaats, vlak nadat El Salvador de cryptomunt als wettig betaalmiddel uitriep.


‘Sell the news’ is de reden van de Bitcoin koersval

Dat investeerders gisteren zijn geschrokken is niet zo gek. De Bitcoin prijs crashte namelijk in slechts een paar uur tijd van bijna $51.000 naar een dieptepunt van $42.900. Het was de grootste daling sinds 2 juni. Door deze crash verloor BTC alle winsten die het in de afgelopen weken had opgebouwd.

BTC 1-uurs grafiek – Bron: Tradingview

Analisten zeiden dat de scherpe teruggang deels te wijten was aan investeerders die hadden ingespeeld op het nieuws van El Salvador. Wat dat betekent is dat de koers in aanloop van het evenement stijgt, maar wanneer het evenement dan daadwerkelijk plaatsvindt de koers begint te dalen. Dit fenomeen wordt ook wel ‘Sell the news’ genoemd.

“Ik denk dat er enige anticipatie was voor dat evenement (El Salvador), vergelijkbaar met wat we zagen voorafgaand aan de notering van Coinbase op Nasdaq”, zei Henrik Andersson, chief investment officer bij Apollo Capital.


Een hobbelige start voor El Salvador

Ondanks de koersval was gisteren een historische dag voor de Bitcoin. El Salvador is namelijk het eerste land die de digitale munt als wettig betaalmiddel erkent. Vaak zie je, bij alles wat voor het eerst gebeurd, dat niet alles vlekkeloos gebeurd en in El Salvador was dat gisteren niet anders.

Technologische storingen in de wallet van het land belemmerden het gebruik van de Bitcoin, terwijl straatprotesten van wantrouwende burgers uitbraken in het Midden-Amerikaanse land. Terwijl de BTC koers in de loop van de dag naar beneden viel vertelde de Salvadoraanse president Nayib Bukele dat het land doorging met Bitcoins kopen, maar ook dat kon de koersval niet tegenhouden.

Na de ergste schrik leek de BTC gisteravond snel te herstellen aangezien de koers al snel weer boven de $47K lag, maar vandaag blijkt dat crypto investeerders geduldig moeten zijn. De koers van de grootste cryptomunt is opnieuw ingezakt en ligt op het moment van schrijven rond de $45.000.

Bitcoin nieuws

Voorzitter van de SEC bestempelt Bitcoin als ‘commodity’ Voorzitter van de SEC bestempelt Bitcoin als ‘commodity’
Bearmarkt van 2022 is de zwaarste in de geschiedenis van de cryptomarkt Bearmarkt van 2022 is de zwaarste in de geschiedenis van de cryptomarkt
Goed nieuws? Het energieverbruik van de Bitcoin blockchain daalt Goed nieuws? Het energieverbruik van de Bitcoin blockchain daalt
Meer nieuws

Meest gelezen

Experts: Shiba Inu koers kan tot $4,15 stijgen in 2040 Experts: Shiba Inu koers kan tot $4,15 stijgen in 2040
Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash
Kan de Merge gaan zorgen voor een enorme Ethereum prijsstijging? Kan de Merge gaan zorgen voor een enorme Ethereum prijsstijging?
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten