Bitcoin Nieuws

El Salvador gaat Bitcoin minen met de kracht van vulkanen

De nieuwe Bitcoin wet maakt El Salvador een populaire plek voor Bitcoin fans en wil zijn vulkanen nu gebruiken voor Bitcoin mining.


El Salvador nieuwe favoriete plek voor Bitcoiners

Onlangs heeft El Salvacor een wetsvoorstel aangenomen waardoor de Bitcoin een wettig betaalmiddel is geworden in het land. De president, genaamd Bukele, vertelt vandaag dat hij de president van het staatsbedrijf LaGeo heeft opgedragen om faciliteiten voor Bitcoin-mining aan te bieden met zeer goedkope, 100% schone en 100% hernieuwbaar energie dat komt van de vulkanen op het land.

De Bitcoin-wet van El Salvador werd vorige week voorgesteld door Bukele en werd snel aangenomen in de Wetgevende Vergadering, die de partij van Bukele controleert met een tweederde meerderheid.

De wet erkent de crypto valuta als wettig betaalmiddel waardoor bedrijven Bitcoin moeten accepteren. Verder stelt het Bitcoin handel vrij van vermogenswinstbelasting. Kortom, El Salvador is zojuist de nieuwe favoriete plek van Bitcoin fans geworden.

Echter, Bukele is niet onomstreden. Human Rights Watch beschreef namelijk in mei nog dat de president misschien wel gezien kan worden als dictator. Hij heeft namelijk alle leden van het constitutionele hof ontslagen.


Heeft El Salvador wel genoeg elektriciteit?

El Salvador heeft meer dan 20 vulkanen, waarvan er verschillende actief zijn. LaGeo gebruikt de vulkanen om de geothermische energie te benutten.

Het is eigenlijk geen nieuw concept. Genesis Mining in IJsland maakt gebruik van ondergrondse warmte om bijvoorbeeld koolstofvrije elektriciteit te produceren. Dat is een verkoopargument, aangezien de milieukosten van Bitcoin onder vuur zijn komen te liggen door bedrijven (bijv. Tesla) en overheden die moeten beoordelen of de belofte van een staatloze valuta de energiekosten waard is.

Volgens de International Finance Corporation (IFC) importeert El Salvador echter al 25% van zijn elektriciteit. Waarmee het de grootste afnemer in de regio is. Bovendien meldt IFC:

“Bijna de helft van de Salvadoraanse bedrijven zegt dat de hoge kosten van elektriciteit een van de grootste belemmeringen voor groei zijn. Dit komt omdat het de prijzen van producten en diensten verhoogt.”

De instructies van Bukele zullen het elektriciteitsnet zeker belasten en zouden El Salvador zelfs kunnen verplichten om meer elektriciteit te importeren. Zelfs als de stroom die wordt geproduceerd door de Bitcoin mining faciliteiten zelf schoon is. Het is met andere woorden niet per se een gemakkelijke overwinning. Desalniettemin antwoordde LaGeo president Mynor Gil:

“We zijn er klaar voor, meneer de president.”

Bitcoin nieuws

Dit is waarom de Bitcoin koers tot boven de 20 duizend dollar is gestegen Dit is waarom de Bitcoin koers tot boven de 20 duizend dollar is gestegen
Crypto in het groen nu buitenlandse druk op Federal Reserve toeneemt Crypto in het groen nu buitenlandse druk op Federal Reserve toeneemt
McDonald’s gaat Bitcoin en Tether accepteren in Zwitserse stad McDonald’s gaat Bitcoin en Tether accepteren in Zwitserse stad
Meer nieuws

Meest gelezen

Gaat de XRP-prijsvoorspelling van The Simpsons uitkomen? Gaat de XRP-prijsvoorspelling van The Simpsons uitkomen?
Analisten voorspellen crash en Ethereum koers van 750 dollar Analisten voorspellen crash en Ethereum koers van 750 dollar
Terra Luna Classic (LUNC) token gaat door het dak dankzij Binance Terra Luna Classic (LUNC) token gaat door het dak dankzij Binance
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten