Bitcoin Nieuws, Regulatie Nieuws

Bitcoin Nieuws, Regulatie Nieuws

El Salvador keurt de Bitcoin-wet goed

Met 62 stemmen vóór heeft het congres van El Salvador vandaag de Bitcoin wet goedgekeurd. Deze wet is een paar uur geleden door de president van het land, Nayib Bukele, gepresenteerd.


Nieuwe wet in El Salvador

Eerder kondigde president Nayib Bukele via zijn Twitter-account aan dat hij de “Bitcoin-wet” had geïntroduceerd op het congres van El Salvador. De wet geeft Bitcoin de status van wettig betaalmiddel en moet geaccepteerd worden op het hele nationale grondgebied.

Slechts 2 uur na de aankondiging onthulde de wetgevers van het land dat ze de wet goed hadden gekeurd. In de vergadering werden ook andere economische kwesties, waaronder de wijziging van de Algemene Begrotingswet van het land voor het fiscale jaar 2021, besproken.

Met het goedkeuren van de wet wordt El Salvador het eerste land ter wereld dat Bitcoin erkent als wettig betaalmiddel. Er komt nu een periode waarin alle instellingen in het land zich aan moeten passen. Er zal dus een nieuw tijdperk aanbreken waarin Bitcoin circuleert als valuta onder Salvadoranen.


Belangrijkste aspecten van de nieuwe Bitcoin wet goedgekeurd in El Salvador

De nieuwe wet erktent Bitcoin als “wettig betaalmiddel. Dit plaatst Bitcoin op één lijn met de Amerikaanse dollar als een valuta in het land. Beide zijn gratis te gebruiken en moeten verplicht geaccepteerd worden in heel het land.

Evenzo zorgt het ervoor dat de wisselkoers zal fluctueren volgens de vrije markt. Het beveelt ook de oprichting van een speciaal vertrouwen in de Development Bank van El Salvador om de onmiddellijke exchange tussen beide valuta’s te verzekeren.

De nieuwe wet zegt ook dat prijzen moeten worden uitgedrukt in Bitcoin. De crypto moet verplicht geaccepteerd worden op het hele nationale grondgebied, met uitzondering van afgelegen gebieden of mensen die geen toegang hebben tot de noodzakelijke middelen om elektronische transacties uit te voeren.

Evenzo zouden financiële transacties in Bitcoin vrijgesteld zijn van vermogenswinstbelasting. Dit aangezien Bitcoin een wettig betaalmiddel is.

Bitcoin nieuws

Amerikaanse spot Bitcoin ETF van One River afgewezen door SEC Amerikaanse spot Bitcoin ETF van One River afgewezen door SEC
Miljardair Bill Miller: Bitcoin is een “verzekering” tegen financiële catastrofe Miljardair Bill Miller: Bitcoin is een “verzekering” tegen financiële catastrofe
‘Extreme angst’ heeft Bitcoin koers in houdgreep, maar er is hoop ‘Extreme angst’ heeft Bitcoin koers in houdgreep, maar er is hoop
Meer nieuws

Meest gelezen

Terra (LUNA) stijgt met meer dan 1.000% in één dag? Kunnen beleggers een sprankje hoop verwachten? Terra (LUNA) stijgt met meer dan 1.000% in één dag? Kunnen beleggers een sprankje hoop verwachten?
Vitalik Buterin niet langer een miljardair omdat Ethereum crasht Vitalik Buterin niet langer een miljardair omdat Ethereum crasht
Elon Musk moet $5 miljard betalen om uit de Twitter-deal te stappen Elon Musk moet $5 miljard betalen om uit de Twitter-deal te stappen
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten