Bitcoin Nieuws

El Salvador wordt eerste land dat Bitcoin omarmt als wettig betaalmiddel

De president van El Salvador, genaamd Nayib Bukele, gaat zorgen dat zijn land de eerste ter wereld is die de Bitcoin als wettig betaalmiddel omarmt. Het lijkt er zelfs op dat het land zelf BTC tokens gaat toevoegen aan zijn reserves.


De Miami conferentie

Tijdens de Bitcoin conferentie in Miami kondigde de president van El Salvador aan dat hij een wetsvoorstel naar het congres van het land zal sturen om Bitcoin als wettig betaalmiddel te erkennen. Luid applaus van de menigte in Miami overstemde de rest van zijn opmerkingen.

De aankondiging heeft de prijs van Bitcoin echter niet meteen een boost gegeven. De prijs is namelijk met 5% gedaald nadat Elon Musk donderdagavond met 1 tweet de BTC prijs heeft laten crashen.


De aankondiging van de president

De video van de president werd afgespeeld tijdens een lezing van Jack Mallers, oprichter van Strike, een crypto-wallet gebouwd op het Lightning Network.

Mallers zei op het podium dat hij drie maanden in El Salvador had gewoond en ontdekte dat zo’n 70% van de bevolking daar geen bankrekening heeft en dat 20% van het BBP van het land afkomstig is van overmakingen die migranten naar familieleden sturen. Mallers vertelde dat, om die reden, Strike enorm populair is in El Salvador. Hij is dan ook erg blij met de aankondiging van Bukele.

De stap van El Salvador word geprezen door verschillende bekende analisten. Zo zei Tim Draper dat het een briljante regeringszet is. Hij vertelde dat El Salvador hier heel veel investeerders en ondernemers mee aan zal trekken. Ook Caitlin Long van Avanti Bank noemde het een “historische dag in Bitcoin”. Wel zei ze dat het nog bes lastig zal worden om Bitcoin een wettig betaalmiddel te maken.

El Salvador is een van de weinige niet-Amerikaanse landen die de Amerikaanse dollar als officiële valuta gebruikt. Maar recentelijk zijn de spanningen tussen het land en de Verenigde Staten gestegen. In mei zei het Amerikaanse Agentschap voor Internationale Ontwikkeling (USAID) dat het de financiering van de staatsinstellingen van El Salvador (inclusief het kantoor van de procureur-generaal) zal stoppen.

Als de Bitcoin-wet van Bukele probleemloos verloopt, zal El Salvador het eerste land zijn dat Bitcoin officieel als wettig betaalmiddel erkent.

Bitcoin nieuws

Dit is waarom de Bitcoin koers tot boven de 20 duizend dollar is gestegen Dit is waarom de Bitcoin koers tot boven de 20 duizend dollar is gestegen
Crypto in het groen nu buitenlandse druk op Federal Reserve toeneemt Crypto in het groen nu buitenlandse druk op Federal Reserve toeneemt
McDonald’s gaat Bitcoin en Tether accepteren in Zwitserse stad McDonald’s gaat Bitcoin en Tether accepteren in Zwitserse stad
Meer nieuws

Meest gelezen

Gaat de XRP-prijsvoorspelling van The Simpsons uitkomen? Gaat de XRP-prijsvoorspelling van The Simpsons uitkomen?
Analisten voorspellen crash en Ethereum koers van 750 dollar Analisten voorspellen crash en Ethereum koers van 750 dollar
Terra Luna Classic (LUNC) token gaat door het dak dankzij Binance Terra Luna Classic (LUNC) token gaat door het dak dankzij Binance
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten