Bitcoin Nieuws

El Salvador gebruikt Bitcoin-winst voor bouw dierenziekenhuis

De president van El Salvador zei zaterdag dat het land de winst van zijn Bitcoin investering zal gebruiken om een “dierenziekenhuis” te bouwen.


El Salvador heeft al flink veel winst gemaakt door zijn Bitcoin investering

President Nayib Bukele, die de Bitcoin op 7 september een wettig betaalmiddel in het land maakte, schreef op Twitter dat de Bitcoin Trust van het land een overschot van 4 miljoen dollar had. Dit komt door de prijsstijging van de cryptomunt.

Bitcoin is alleen al in de afgelopen week 16% gestegen. Vandaag staat de koers op 56.400 dollar. Dat is de hoogste waarde sinds mei 2021. Bukele zei dat de winst zal worden geïnvesteerd in een “dierenziekenhuis.” Hij postte een computer-gegenereerde video van het aanstaande project. Hij schreef op twitter het volgende:

Overigens verkopen we geen Bitcoin. We gebruiken de dollars van de trust, aangezien het Bitcoin momenteel meer waard is dan toen de trust werd opgericht

De regering van El Salvador heeft een Bitcoin-trust om transacties tussen Amerikaanse dollars en het activum te vergemakkelijken.


El Salvador als pionier

Bukele vertelde dat het dierenziekenhuis 384 consulten en 128 spoedgevallen per dag zal kunnen behandelen.

El Salvador is het eerste land ter wereld dat Bitcoin als wettig betaalmiddel gebruikt. De wet was het idee van Bukele en is zowel geprezen als bekritiseerd. Het land heeft een staatsportemonnee, Chivo genaamd, die burgers kunnen downloaden om alledaagse transacties te doen. Degenen die er gebruik van maken, worden beloond met 30 dollar in Bitcoin.

Bukele was voorheen erg populair in El Salvador, vooral omdat de misdaad in het land is gedaald sinds hij aan de macht is gekomen. El Salvador is namelijk een van de meest moorddadige naties ter wereld. Maar zijn nieuwe Bitcoin-wet heeft tot verdeeldheid geleid. Vorige maand gingen duizenden Salvadoranen de straat op om te protesteren tegen zijn steeds autoritairder optreden en de Bitcoin-wet.

Delen van de cryptogemeenschap, met name diegenen die sterk betrokken zijn bij Bitcoin, hebben Bukele geprezen voor de nieuwe wet. Aan de andere kant hebben instellingen zoals de Wereldbank gezegd dat het moeilijk zal zijn om deze in te voeren.

Niet iedereen in de cryptogemeenschap vindt Bukele geweldig. Vitalik Buterin, de medeoprichter van Ethereum, zei afgelopen vrijdag namelijk dat president Bukele niet geprezen moet worden door de cryptogemeenschap.

“De tactiek van het tegelijkertijd pushen van Bitcoin aan miljoenen mensen in El Salvador met bijna geen voorafgaande educatie is roekeloos, en riskeert dat een groot aantal onschuldige mensen gehackt of opgelicht worden,” schreef hij op Reddit.

Bitcoin nieuws

Dit is waarom de Bitcoin koers tot boven de 20 duizend dollar is gestegen Dit is waarom de Bitcoin koers tot boven de 20 duizend dollar is gestegen
Crypto in het groen nu buitenlandse druk op Federal Reserve toeneemt Crypto in het groen nu buitenlandse druk op Federal Reserve toeneemt
McDonald’s gaat Bitcoin en Tether accepteren in Zwitserse stad McDonald’s gaat Bitcoin en Tether accepteren in Zwitserse stad
Meer nieuws

Meest gelezen

Gaat de XRP-prijsvoorspelling van The Simpsons uitkomen? Gaat de XRP-prijsvoorspelling van The Simpsons uitkomen?
Analisten voorspellen crash en Ethereum koers van 750 dollar Analisten voorspellen crash en Ethereum koers van 750 dollar
Terra Luna Classic (LUNC) token gaat door het dak dankzij Binance Terra Luna Classic (LUNC) token gaat door het dak dankzij Binance
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten