Bitcoin

El Salvador onderzoekt mogelijkheid leningen tegen lage rente ondersteund door Bitcoin

Bitcoin wordt als maar groter en groter in El Salvador. Het land onderzoekt momenteel de mogelijkheid voor het verstrekken van door Bitcoin (BTC) gedekte leningen tegen lage rente. Dit zou naar verluidt voornamelijk bedoeld zijn voor kleine- en micro-ondernemingen in het land.


Meeste bedrijven in El Salvador in categorie ‘kleine- en micro-ondernemingen’

Alhoewel er nog geen uitgebreide details bekend gemaakt zijn, was een adviseur bij de regering van El Salvador wel openhartig tijdens een online discussie. De discussie had de titel ‘Bitcoin-leningen met lagere rentetarieven’ gekregen.

Eén van de eerste dingen die duidelijk werd was dat de leningen volledig zouden werken met de El Chivo-wallet, die door de overheid van El Salvador ontwikkeld is.

Het merendeel van de bedrijven in El Salvador worden geplaatst in de categorie kleine- en micro-ondernemingen. Waar het land naar verluidt ongeveer 1.2 miljoen bedrijven heeft, zou 66% hiervan een kleine- of micro-onderneming zijn. Geschat wordt dat ongeveer 90% van de micro-ondernemingen in het land zichzelf financiert via informele leningen of via woekeraars.


Wil jij Bitcoin (BTC) verhandelen op 1 van de grootste en meest betrouwbare exchanges ter wereld? Klik hier en ga naar KuCoin.


Lagere rente aanbieden

Dit type leningen zijn echter niet voordelig voor de ondernemingen. Doorgaans betalen ze tot $15 per dag aan rente aan dit soort leningen, die normaliter binnen 20 werkdagen terugbetaald worden in het land. Naar verluidt is in sommige gevallen de jaarlijkse rente maar liefst 10.000% op dit type leningen.

Door leningen af te laten sluiten die door Bitcoin gedekt worden, kan een lagere rente gevraagd worden. Dit is op zijn beurt beter voor diegene die de leningen afsluiten. Volgens Andrea Martia Gomez, een projectmanager voor Acumen, een DeFi-leenprotocol, zouden “sommige crypto-enthousiastelingen in El Salvador al crypto-oplossingen zoals Defi gebruiken omdat ze gebruiksgemak en een hogere rente bieden dan banken.”


Mogelijk ook hypotheken gedekt door Bitcoin

In Canada is onlangs een zelfde soort actie gelanceerd: hypotheken die gedekt worden door de top cryptocurrency. In de online discussie werd gevraagd of dit ook een mogelijkheid zal kunnen zijn voor El Salvador. Hierop werd gereageerd dat de leningen voor kleine- en micro-ondernemingen eerst komt, en dat over hypotheken daarna gepraat kan worden.

Bitcoin blijkt een grote kans te zijn voor veel bedrijven in El Salvador. Het biedt namelijk een toegangspunt voor financiering. Het is nog niet bekend of de leningen uiteindelijk in het land beschikbaar worden gesteld: het wordt momenteel nog volop onderzocht.

Bitcoin nieuws

MicroStrategy koers veel te hoog ten opzichte van Bitcoin
Bitwise CIO: ‘Bitcoin ETFs zullen nog jaren kapitaal naar binnen trekken’
Bitcoin koers onder druk door macro-economische tegenwinden
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto handelaar voorspelt: Shiba Inu koers kan met 3600% stijgen
Cathie Wood: Bitcoin koers hard op weg naar $1,5 miljoen
Waarom stijgt de Bitcoin prijs vandaag?