Bitcoin Nieuws

El Salvador verwijdert BTC-prijsfeed uit de Chivo-app om arbitrage scalpers aan te pakken

Gebruikers van de Chivo-wallet van de Salvadoraanse overheid kunnen de bevroren Bitcoin (BTC) prijsopgaven niet meer zien. De functie wordt naar verluidt verwijderd om arbitrage scalpers af te schrikken.


Maatregelen tegen scalpers

De Salvadoraanse regering heeft maatregelen genomen tegen arbitrage scalpers. Het wil voorkomen dat gebruikers van haar digitale wallet Chivo de prijsbevriezingsfunctie van de app gebruiken om via arbitrage risicovrije winsten te behalen.

Op 19 oktober kondigde het Twitter-account van Chivo aan dat walletgebruikers de referentieprijs voor transacties die worden uitgevoerd met behulp van de prijsbevriezingsfunctie niet meer kunnen zien. Hierdoor staat door de app opgegeven BTC-prijs vast, voor maximaal één minuut.

Chivo tweette dat opportunistische handelaren de prijsbevriezingsfunctie hebben gebruikt om te scalperen voor arbitrage over andere cryptocurrency-handelsplatforms wereldwijd. Dit wordt gedaan tijdens perioden van aanzienlijke prijsvolatiliteit voor Bitcoin. De functie van de bevroren prijs gaf handelaren de mogelijkheid om te profiteren van prijsverschillen in andere exchanges. Ze gebruikten het lightning network om activa snel te verplaatsen, legde Chivo uit.

“De uitgevoerde ‘scalping’ bestond uit het profiteren van het feit dat Chivo de koers gedurende 1 minuut bevroren hield. In die minuut werd de koers vergeleken met andere exchanges. Zo was te zien of de prijs van Bitcoin daalde of steeg.”

Hoogfrequente scalping is een legale vorm van handel. Chivo beschrijft deze vorm van handelen echter als potentieel “eindeloze” winsten maken door middel van “fraude”. Chivo is van plan om de prijsfunctie te verwijderen. Het gaat realtime prijsreferenties aanbieden voor Bitcoin-handelaren.


Bitcoin in El Salvador

Op 7 september vaardigde El Salvador zijn controversiële Bitcoin-wet uit en erkende het BTC als wettig betaalmiddel. Ondanks critici die wijzen op de lage cijfers van digitale en blockchaingeletterdheid onder Salvadoranen in de aanloop naar de inwerkingtreding van de wet, lijkt de wetgeving de acceptatie van Bitcoin in de hele wereld te hebben bevorderd.

Salvadoranen lijken nu hun spaargeld in Amerikaanse dollars in een steeds sneller tempo in te wisselen voor BTC. President Nayib Bukele deelde dat Chivo op 14 oktober 24.076 overmakingsverzoeken had geregistreerd met een waarde van meer dan $3 miljoen.

El Salvador kondigde ook zijn plannen aan om op 10 oktober een deel van de $4 miljoen aan winst van Chivo’s Bitcoin-trust te investeren in de bouw van een nieuwe dierenkliniek in de lokale hoofdstad San Salvador.

Bitcoin nieuws

CFTC voorzitter: “Bitcoin koers kan verdubbelen met duidelijke regelgeving” CFTC voorzitter: “Bitcoin koers kan verdubbelen met duidelijke regelgeving”
Investeerders verkopen massaal hun Euro en Pond voor Bitcoin Investeerders verkopen massaal hun Euro en Pond voor Bitcoin
Bitcoin en Ethereum koers crashen met 7 procent Bitcoin en Ethereum koers crashen met 7 procent
Meer nieuws

Meest gelezen

De Bitcoin koers maakt zich op voor een grote uitbraak De Bitcoin koers maakt zich op voor een grote uitbraak
Gaat de XRP-prijsvoorspelling van The Simpsons uitkomen? Gaat de XRP-prijsvoorspelling van The Simpsons uitkomen?
XRP koers stijgt omdat de SEC de juridische strijd wil opgeven XRP koers stijgt omdat de SEC de juridische strijd wil opgeven
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten