Bitcoin Nieuws

Bitcoin Nieuws

El Salvador wil 20 wetten maken voor Bitcoin-obligaties

De reeks wetten zal de regering van El Salvador helpen om het juridische en financiële kader vast te stellen voor de uitgifte van Bitcoin-obligaties van $1 miljard, bekend als Volcano Bonds.


Instrument om Bitcoin-city te financieren

De regering van El Salvador, geleid door president Nayib Bukele, heeft nu plannen om Bitcoin-obligaties uit te geven. Dit wordt gerealiseerd door 20 wetten op te stellen die zijn ontworpen om een wettelijk kader te bieden. Head of the Treasury, Alejandra Zelaya, vertelde het volgende:

“De wetten zullen de regelgeving dekken over het uitgeven van effecten als cryptocurrency om de levensvatbaarheid van de Bitcoin-obligaties die in november 2021 werden voorgesteld te verzekeren. Dit is om een juridische structuur en rechtszekerheid te bieden aan iedereen die een Bitcoin-obligatie koopt.”

Hij stelde echter geen termijn voor om de wetgeving aan de wetgevers voor te leggen.

De $1 miljard van de obligatie-uitgifte zou worden gebruikt om het Bitcoin City-initiatief te financieren. President Bukele heeft beloofd dat dit zal zorgen voor “digitaal en technologisch onderwijs, geothermische energie voor de hele stad en efficiënt en duurzaam openbaar vervoer.”

Een van de kenmerken van de Bitcoin City is een Bitcoin-miningcoperatie die de geothermische energie gebruikt die wordt gegenereerd door een vulkaan om de miningcplatforms van stroom te voorzien. Hier komt dan ook de naam “Volcano Bonds” vandaan voor de obligaties. De mining operatie heeft zijn eerste 0.00599179 Bitcoin gemined op 1 oktober 2021.


Wil jij Bitcoin verhandelen op 1 van de grootste en meest betrouwbare exchanges ter wereld? Klik hier. en ga naar KuCoin.


Afbetaling van de euro-obligatie uitgifte

Fondsen van de obligatie-uitgifte kunnen ook worden gebruikt om een $800 miljoen euro-obligatie uitgifte af te betalen die in januari 2023 afloopt. Zelaya vertelde dat het land financiers moest vinden om te helpen de euro-obligaties af te betalen.

“We kunnen eenvoudig betalingen doen zonder een nieuwe euro-obligatie op de traditionele markt te creëren. We kunnen ook een obligatie vinden die in dollars is uitgedrukt en die wordt betaald in Bitcoin.” Aldus Zelaya.

Een euro-obligatie is een schuldinstrument voor landen om geld in te zamelen in een andere valuta dan hun eigen.

Zelaya gaf ook aan dat er aanzienlijke interesse is in de Bitcoin-obligatie van beleggers. Dit komt doordat deze blootstelling biedt aan BTC en een looptijd van 10 jaar van 6,5% rente.

De uitgifte van Bitcoin-obligaties zou El Salvador echter niet beletten deel te nemen aan traditionele financiering. Zelaya zei dat ze de traditionele markt niet gaan verlaten.

Opmerkelijke partners van El Salvador bij de creatie van de Volcano Bonds zijn onder meer blockchain-ontwikkelaar Blockstream en iFinex, dat nauw verwant is aan stablecoin Tether (USDT). De obligaties zullen naar verwachting worden uitgegeven op Blockstream’s Liquid Network en worden verwerkt door iFinex.

President Bukele tweette zijn voorspellingen voor 2022 op 2 januari. Hij zei dat Bitcoin City met de bouw zal beginnen en Volcano Bonds zullen worden overtekend:

Bitcoin nieuws

Miljardair Bill Miller: Bitcoin is een “verzekering” tegen financiële catastrofe Miljardair Bill Miller: Bitcoin is een “verzekering” tegen financiële catastrofe
‘Extreme angst’ heeft Bitcoin koers in houdgreep, maar er is hoop ‘Extreme angst’ heeft Bitcoin koers in houdgreep, maar er is hoop
De economische omstandigheden verslechteren, wat betekent dit voor Bitcoin? De economische omstandigheden verslechteren, wat betekent dit voor Bitcoin?
Meer nieuws

Meest gelezen

Terra (LUNA) stijgt met meer dan 1.000% in één dag? Kunnen beleggers een sprankje hoop verwachten? Terra (LUNA) stijgt met meer dan 1.000% in één dag? Kunnen beleggers een sprankje hoop verwachten?
Vitalik Buterin niet langer een miljardair omdat Ethereum crasht Vitalik Buterin niet langer een miljardair omdat Ethereum crasht
Elon Musk moet $5 miljard betalen om uit de Twitter-deal te stappen Elon Musk moet $5 miljard betalen om uit de Twitter-deal te stappen
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten