Bitcoin Nieuws

Bukele: El Salvador gaat een ‘Bitcoin Stad’ bouwen

Nayib Bukele, de president van El Salvador, zei zaterdag dat zijn land van plan is de eerste “Bitcoin Stad” te bouwen. 


De stad wordt aangedreven voor een vulkaan

De stad komt te liggen in het oostelijke departement La Unión, tussen de gemeenten La Unión en Conchagua. De kosten voor de ontwikkeling van de zogenaamde “Bitcoin Stad” zullen vanaf het begin worden gefinancierd door de uitgifte van door Bitcoin ondersteunde obligaties van miljarden dollars in 2022.

Bukele verscheen persoonlijk aan het einde van een Bitcoin-conferentie in El Salvador. Zijn verschijning werd ingeluid met vuurwerk. 

Bukele vertelde de verzamelde menigte dat de Bitcoin-stad zal draaien op geothermische energie van nabijgelegen vulkanen. Ook zal het belastingvrij zijn, behalve belasting over de toegevoegde waarde (btw). Bukele zei:

“Investeer hier en verdien al het geld dat je wilt. Dit is een volledig ecologische stad die werkt en wordt aangedreven door een vulkaan.”

De helft van het geld dat via de btw wordt opgehaald, zou worden gebruikt om de obligaties af te betalen die zijn uitgegeven om de opstartkosten van de stad te financieren. De andere helft zou worden gebruikt om openbare diensten te financieren, zei Bukele. Ook zei hij dat 300.000 Bitcoins nodig zullen zijn om de infrastructuur van de stad te voltooien. 


Bukele’s Alexandria

Er zijn weinig details over wat Bukele’s “Bitcoin-stad” precies inhoudt. Het staatshoofd hoopt buitenlandse Bitcoin-investeringen naar de stad aan te trekken. Hij zei: “Als je wilt dat Bitcoin zich over de wereld verspreidt, moeten we wat Alexandria’s bouwen.”

Bukele schetste kort een visie op de topografie van de stad. Hij zei dat de stad rond zal zijn, en een luchthaven en woon- en commerciële districten zal bevatten. Verder zei hij dat het centrale plein van bovenaf op het Bitcoin-symbool zal lijken. 

Om de obligaties uit te geven, heeft El Salvador deals gesloten met Blockstream en iFinex. iFinex zal de bookrunner van de overheid zijn en deze helpen bij het schrijven van nieuwe digitale tokenized effectenwetten. De regering zal iFinex dan de eerste licentie geven in dit nieuwe regelgevingskader, zodat het door Bitcoin gesteunde obligaties van miljarden dollars op Bitfinex-effecten kan uitgeven. 

Samson Mow, CSO van Blockstream, verscheen ook op het evenement. Hij bevestigde dat de obligaties zullen worden uitgegeven op Blockstream’s Liquid Network. 


Van wettig betaalmiddel tot Bitcoin City 

El Salvador maakte Bitcoin op 7 september van dit jaar wettig betaalmiddel. De beslissing kreeg echter wel te maken met felle kritiek van de politieke oppositie en scepsis van de meeste inwoners. Ethereum-oprichter Vitalik Buterin zei dat de acceptatie van Bitcoin in El Salvador “in strijd was met de idealen” van crypto. In een blogpost legde Buterin uit:

“Deze tactiek om BTC naar miljoenen mensen in El Salvador tegelijkertijd te pushen zonder bijna enige poging tot vooropleiding is roekeloos. Het risico bestaat dat een groot aantal onschuldige mensen gehackt of opgelicht worden. Bitcoin-maximalisten, schaam je.”

Maar het is niet alleen maar kritiek geweest. Bukele’s openlijke Bitcoin-maximalisme heeft hem respect opgeleverd onder Bitcoin investeerders, zoals MicroStrategy-CEO Michael Saylor en cryptopodcaster Peter McCormack. 

Toch is Bukele ondanks kritiek uit alle hoeken vooruitgegaan met zijn Bitcoin-adoptieplannen. Op 1 oktober tweette Bukele dat El Salvador was begonnen met het delven van Bitcoin met geothermische energie. Vorige maand meldde El Salvador dat zijn Bitcoin trust een overschot van $4 miljoen had als gevolg van de stijgende prijzen van de valuta. Bukele kondigde aan dat hij het geld zou gebruiken om een dierenziekenhuis te bouwen. 

Bitcoin-wallet Strike was een van de partners van het Bitcoin-adoptieproces van El Salvador. Op 14 oktober merkten El Salvadoranen een nieuwe “Betaal mij in Bitcoin” -functie op die directe bankdeposito’s omzet in Bitcoin. 

Eind vorige maand profiteerde Bukele van een daling van de Bitcoin-prijzen om 420 extra Bitcoins toe te voegen aan de schatkist van het land. Hierdoor kwam het totale Bitcoin-bezit van El Salvador op 1.120 BTC.

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers daalt door sterk banenrapport uit Amerika Bitcoin koers daalt door sterk banenrapport uit Amerika
Bitcoin miner Marathon heeft blootstelling van 81,3 miljoen dollar op failliete Compute North Bitcoin miner Marathon heeft blootstelling van 81,3 miljoen dollar op failliete Compute North
Amerikaanse banenrapport komt op cruciaal moment voor Bitcoin Amerikaanse banenrapport komt op cruciaal moment voor Bitcoin

Newsbit Gisteren 10:06 u leestijd 1 – 3 min

Meer nieuws

Meest gelezen

Analisten voorspellen crash en Ethereum koers van 750 dollar Analisten voorspellen crash en Ethereum koers van 750 dollar
Zal juridische overwinning van Ripple de XRP koers laten ontploffen? Zal juridische overwinning van Ripple de XRP koers laten ontploffen?
Terra Luna Classic (LUNC) token gaat door het dak dankzij Binance Terra Luna Classic (LUNC) token gaat door het dak dankzij Binance
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten