Cryptocurrency Coins
Blockchain

Elliptic: Crypto-mixer Blender is gerebrand naar Sinbad

Het risicobeheerbedrijf Elliptic meldt dat Blender, de cryptocurrency-mixer die in mei gesanctioneerd is door het Amerikaanse ministerie van Financiën, ‘hoogstwaarschijnlijk’ opnieuw is gelanceerd onder de naam Sinbad.

Sinbad hoogstwaarschijnlijk een Blender-rebranding

Elliptic heeft op 13 februari gerapporteerd dat hun analyse aantoonde dat Sinbad hoogstwaarschijnlijk een rebranding was van Blender, en dat “dezelfde persoon of groep” hier verantwoordelijk voor was. Het bedrijf beweert dat Sinbad betrokken was bij het witwassen van ongeveer $100 miljoen aan Bitcoin voor de Noord-Koreaanse hackgroep Lazarus.

Na de harde aanpak van de Amerikaanse autoriteiten tegen cryptomixers zoals Tornado Cash in augustus en Blender in mei, heeft Lazarus-hacker-groep Sinbad gebruikt om een deel van het geld van de $100 miljoen aanval op Horizon Bridge in januari wit te wassen, aldus Elliptic. Het bedrijf voerde blockchain-analyses uit op portefeuilles die gelinkt zijn aan een vermoedelijke Blender-operator, waaruit bleek dat $22 miljoen aan cryptovaluta werd doorgesluisd naar Sinbad en andere fondsen werden verzonden naar personen die de mixer aanprezen. Elliptic zei het volgende:

Het on-chain gedragspatroon is erg vergelijkbaar voor beide mixers, inclusief de specifieke kenmerken van transacties en het gebruik van andere diensten om hun transacties te verdoezelen. De manier waarop de Sinbad-mixer werkt, is identiek aan die van Blender op verschillende manieren, waaronder 10-cijferige mixercodes, garantiebrieven ondertekend door het serviceadres en een transactievertraging van maximaal 7 dagen.

Vertrouwen terugwinnen

Elliptic vermoedt dat de personen achter Sinbad mogelijk een nieuwe naam hebben aangenomen om het “vertrouwen van gebruikers” terug te winnen na het sluiten van Blender. Het bedrijf voegt eraan toe dat OFAC overweegt sancties op te leggen aan de cryptomixer, terwijl het Amerikaanse ministerie van Financiën al geconfronteerd wordt met rechtszaken over de sancties tegen Tornado Cash.

Lazarus wordt verantwoordelijk gehouden voor verschillende grote aanvallen in de crypto-ruimte, waaronder een hack van $620 miljoen van Axie Infinity’s Ronin Bridge in maart. De Zuid-Koreaanse regering heeft als slot ook sancties opgelegd aan Noord-Koreaanse entiteiten die betrokken zijn bij de diefstal van cryptocurrency.

Blockchain nieuws

Storm Partners lanceert nieuwe Web3-innovatie-sandbox “Lightningbox” in Genève
Nigeria blijft bovenaan Google-zoekopdrachten voor “Bitcoin” ondanks hardhandig optreden
Australische overheid verbiedt gebruik van crypto en creditcards voor online gokken
Meer nieuws

Meest gelezen

Voormalig Ripple directeur: Dit is wanneer we een gigantische XRP stijging kunnen verwachten
Crypto analist: er komt een gigantische koersbeweging aan voor Bitcoin
Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt