twitter
Hack

Elon Musk: ‘90% van Twitter-reacties zijn bots’

Elon Musk heeft Twitter opnieuw bekritiseerd vanwege zijn spam-accounts, dit keer steunde ook de CEO van Binance, genaamd Chanpeng Zhao hem.

Binance CEO Zhao steunt Musks beweringen

Elon Musk, de CEO van Tesla, zei gisteren dat 90% van de comments op twitter van bots afkomstig zijn. Hierbij deelde hij een screenshot van verschillende nepaccounts van Binance CEO Changpeng Zhao die op Musk reageerde.

“Twitter alsjeblieft, ik zie al genoeg van mijn baas”, reageerde het officiële Twitter account van Binance. “Kun je helpen zodat ik hem niet 99x meer per dag hoef te zien?” Zhao verklaarde kort daarna dat hoewel hij die tweets wel echt schreef, 90% van de opmerkingen op Musks posts inderdaad bots zijn.

Het beklag van Musk komt te midden van Musk’s lange, controversiële poging om het sociale-mediaplatform over te kopen. Hij had $44 miljard over om het bedrijf te kopen voor $54,20 per aandeel. 

Zhao steunde de beslissing van Musk en legde $500 miljoen bij aan de overname. Crypto-gecentreerde venture-bedrijven zoals Sequoia en Andreessen Horowitz deden ook mee en boekten respectievelijk $800 miljoen en $400 miljoen. Voordat hij probeerde de deal te beëindigen, had de Tesla-baas grote plannen voor Twitter. 

Musk: ‘Deal hangt af van bot-accounts’

Sinds de initiële voorwaarden in april zijn vastgesteld, zijn Musk en Twitter verwikkeld in juridische strijd. Hierbij beweerde de CEO van Tesla dat Twitter loog over het aantal spamaccounts op het platform. Musk ging zelfs zo ver dat hij verklaarde dat hij niet verder kon met de deal totdat het bedrijf deze informatie zou onthullen. 

Op 12 juli tweette Twitter-voorzitter Bret Taylor dat het bedrijf Musk zou aanklagen. Ze wilden hem verantwoordelijk houden voor zijn contractuele verplichtingen. Musk gelooft echter dat hij is misleid. De Tesla-baas reageerde in de rechtbank en verklaarde dat het spam-accounts niet klopte. Ook zouden gegevens “talrijke, verkeerde voorstellingen of weglatingen bevatten die de waarde van Twitter verstoorden.”

Volgens Reuters is Musk vanaf augustus van plan om door te gaan met de deal als het bedrijf de hoeveelheid spam en echte accounts kan verifiëren.

Hack nieuws

Google advertenties gebruikt om kwaadaardige crypto-websites te promoten
Omvangrijke cyberaanval door Akira treft wereldwijd meer dan 250 organisaties
Grote Beveiligingsinbreuk treft Grand Base
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’