twitter
Regulatie

Twitter klaagt Elon Musk aan voor niet nakomen koopovereenkomst

Twitter heeft juridische stappen ondernomen tegen Elon Musk, die de deal om Twitter te kopen dagen geleden op heeft gezegd.

Rechtszaak tegen Elon Musk

De socialmediagigant heeft een rechtszaak aangespannen tegen Tesla en SpaceX-CEO Elon Musk. Dit doet Twitter in een poging de miljardair te dwingen de koopovereenkomst na te leven, zoals overeengekomen door beide partijen.

Volgens gerechtelijke documenten beweert de klacht, die dinsdag bij de Delaware Court of the Chancery is ingediend, dat Musk de voorwaarden van een fusieovereenkomst heeft geschonden. De overeenkomst is door beide partijen ondertekend. In de klacht stond dat Musk “Twitter en de deal in diskrediet heeft gebracht” sinds de ondertekening van de overeenkomst.

De laatste ontwikkeling kwam kort nadat Musk de deal beëindigde om het socialemediabedrijf voor $44 miljard te kopen. Een van de redenen voor de beëindiging van de overeenkomst was dat Twitter weigerde informatie te verstrekken over het aantal spambots.

In de recente rechtszaak werd echter gesteld dat de beweringen van Musk ongegrond waren. Een uittreksel uit het gerechtelijke document luidt als volgt:

Na een publiek spektakel te hebben opgezet om Twitter te kopen en een fusieovereenkomst te hebben voorgesteld, die vervolgens ondertekend werd, gelooft Musk blijkbaar dat hij, in tegenstelling tot elke andere partij die onderworpen is aan het contractenrecht van Delaware, vrij is om van gedachten te veranderen.

In april kocht Musk een aandeel van 9,2% in Twitter. Daardoor kwam hij terecht in de raad van bestuur van het bedrijf. De benoeming was echter van korte duur, nadat Musk op zijn beslissing terugkwam.

Daarentegen bood de CEO van Tesla aan om Twitter te kopen voor $44 miljard, wat het bedrijf accepteerde. Ondertussen beweerde Twitter dat Musk tegen de deal inging toen de markten begonnen te dalen.

Regulatie nieuws

ECB: Bitcoin heeft ‘nul waarde’ en staat op instorten
Nigeria versterkt digitale initiatieven en veiligheid door kunstmatige intelligentie
Verenigd Koninkrijk streeft naar nieuwe crypto-regelgeving voor de algemene verkiezingen
Meer nieuws

Meest gelezen

Hoeveel VeChain moet je kopen om miljonair te worden?
Deze 3 cryptomunten zijn klaar voor een grote prijsstijging
Google Bard voorspelt de impact van de Bitcoin halving op de Shiba Inu koers