Elon Musk
Dogecoin

Elon Musk: AI kan de mensheid ‘overnemen’ om wereldvrede te bereiken

Musks visie op de toekomst van kunstmatige intelligentie zou ons mensen “onder strikte controle” kunnen plaatsen voor ons eigen bestwil.

Twee mogelijke scenario’s voor AI

Elon Musk heeft twee mogelijke scenario’s beschreven als het aankomt op Kunstmatige Intelligentie (AI): een optimistisch scenario waarin AI een gunstige economische impact heeft, en een scenario waarin AI de potentie heeft om de rol van wereldwijde vredesbewaker op zich te nemen, iets wat hij zelfs bestempelde als een mogelijke “uber oppas”.

In deze hypothetische situatie zou AI menselijke veiligheid boven alles stellen door de controle over alle computernetwerken en wapensystemen op aarde over te nemen.

Musk zei het volgende tijdens een interview met de Wall Street Journal:

Een manier om wereldvrede te bereiken, is door alle wapens van de mensen af te pakken, zodat ze ze niet langer kunnen gebruiken. Ik denk niet dat de AI zal proberen de hele mensheid te vernietigen, maar het zou ons wel onder strikte controle kunnen plaatsen.

De topman van SpaceX en Tesla, Elon Musk, voorspelde dat de eerste toepassing van Kunstmatige Intelligentie (AI) hoogstwaarschijnlijk in wapentechnologie zal plaatsvinden. Hij gaf een waarschuwing voor de potentiële opkomst van “Drone Oorlogen”, een scenario waarin geavanceerde landen met aanzienlijke capaciteiten op het gebied van AI en drones tegen elkaar zouden kunnen strijden. Verder uitte hij zijn bezorgdheid over de kortetermijngevaren van desinformatie en inmenging in verkiezingen.

“Een van de eerste plaatsen waar we moeten oppassen voor het gebruik van AI, is op sociale media om de publieke opinie te manipuleren”, zei Musk.

Een handige oplossing? Laat je verifiëren op Twitter, stelde hij voor.

Artificial General Intelligence

Musk benadrukte dat we binnen het komende decennium wellicht de evolutie van Artificial General Intelligence (AGI) kunnen meemaken. AGI duidt op een vorm van AI die elke intellectuele taak die een mens kan uitvoeren, kan leren en eveneens kan uitvoeren.

Desondanks wees hij ook op een meer hoopvolle mogelijkheid, wat hij als “het optimistische scenario” voor AI omschreef. In dit scenario zouden de kosten van diverse producten drastisch kunnen dalen.

“Wat de toegang tot goederen en diensten betreft, denk ik dat AI een tijdperk van overvloed zal inluiden”, aldus Musk.

Blockchain nieuws

Er zitten voor miljoenen vast in wallets gekoppeld aan Coinbase en Vitalik Buterin
Verschuiving in crypto toegangspoorten essentieel voor Web3 Adoptie
VS en Nigeria bespreken partnerschap in digitale economie en AI
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?