Blockchain Nieuws, Dogecoin Nieuws

Blockchain Nieuws, Dogecoin Nieuws

Elon Musk belooft ‘significante verbeteringen’ aan Twitter

Elon Musk is toegetreden tot de raad van bestuur van Twitter en heeft beloofd “belangrijke verbeteringen” aan te brengen.


Elon Musk wordt lid van de raad van bestuur van Twitter

Elon Musk is toegetreden tot de raad van bestuur van Twitter en heeft beloofd “belangrijke verbeteringen” aan te brengen aan het social media platform. Enkele veranderingen die hij overweegt zijn het toevoegen van een edit knop en het oplossen van het crypto spam bot probleem. Dit ziet hij als het “meest vervelende probleem op Twitter.”

Nadat hij maandag bekendmaakte dat hij een aandeel van 9,2% in Twitter Inc. had gekocht, is Tesla en Spacex CEO Elon Musk toegetreden tot de raad van bestuur van Twitter. Musk is nu de grootste aandeelhouder van Twitter.

Twitter CEO Parag Agrawal verwelkomde Musk in een tweet. De Tesla-baas antwoordde:

“Ik kijk ernaar uit om samen te werken met Parag en het Twitter bestuur om significante verbeteringen aan te brengen aan Twitter in de komende maanden!”

Voormalig Twitter CEO Jack Dorsey tweette:

“Ik ben echt blij dat Elon toetreedt tot het bestuur van Twitter. Hij geeft veel om onze wereld en de rol van Twitter daarin. Parag en Elon leiden allebei met hun hart, en ze zullen een ongelooflijk team vormen.”


Musk belooft grote verbeteringen aan Twitter

Na de Twitter-investering van Musk hebben veel mensen de tweets van de Tesla CEO overspoeld met hun ideeën over hoe Twitter kan worden verbeterd. Sommige suggesties hebben betrekking op crypto spam bots.

“Elon, je moet iets doen aan deze crypto spam bots. Ze worden echt irritant. Het verbeteren van het verificatiesysteem om te bewijzen dat je een echt mens bent zou hierbij helpen.” Zo schreef een twitteraar.

Musk sloot zich hierbij aan en benadrukte dat dit naar zijn mening het “meest irritante probleem op Twitter” is. Dit was niet de eerste keer dat Musk zijn bezorgdheid uitte over het crypto spam bot probleem. Cryptospam posts verschijnen regelmatig op Musk’s tweet threads, en veel van hen promoten crypto scams. Oplichters maken vaak gebruik van de populariteit van Musk, waarbij hij en zijn bedrijven Bitcoin en andere crypto munten weggeven. Musk tweette op 1 februari 2020:

“Het crypto scam niveau op Twitter bereikt nieuwe niveaus. Dit is niet cool. Zelfs geverifieerde accounts worden nu gehackt en pushen nep bitcoin scams.”

Dogecoin mede-oprichter Billy Marcus schatte op 25 maart:

”Ik denk dat crypto spam bots 40% van Twitter uitmaken.”


Toevoegen van een edit knop

Naast het probleem van de cryptospam bots, onderzoekt Musk of hij een edit knop kan toevoegen aan tweets. Hij plaatste maandag een poll waarin hij zijn 80,6 miljoen volgers het volgende vroeg:

“Wil je een edit-knop? De gevolgen van deze poll zullen belangrijk zijn. Stem alstublieft zorgvuldig.”

Meer dan 4,4 miljoen stemmen werden geteld en 73,6% zei ja.

Twitter gebruiker Liz Wheeler pleitte tegen het hebben van een edit knop. Zij stelde:

“Wat als een tweet viral gaat, veel retweets heeft en dan verandert de auteur volledig de betekenis? Niet alleen een grammaticale correctie, maar een totale ideologische verandering? Of schaamteloze zelfpromotie?”

De CTO van Meta, voorheen Facebook, reageerde ook:

“Bij Facebook hebben we dit al lang geleden opgelost. Je voegt gewoon een indicator toe dat het is bewerkt, samen met een wijzigingslogboek. Als je echt bezorgd bent over embeds kunnen ze verwijzen naar een specifieke wijziging in die geschiedenis. Niet echt een probleem dus.”

Musk antwoordde echter:

“Facebook geeft me de kriebels.”

Enkele andere suggesties gaan over Twitter’s fact checking, verkiezingscontrole en het terugbrengen van gebannen gebruikers, zoals de voormalige Amerikaanse president Donald Trump. Musk zei eind maart dat hij een social media platform wilde bouwen dat zich richt op vrije meningsuiting.


Niet iedereen is overtuigd

Niet iedereen is ervan overtuigd dat Musk Twitter zal verbeteren. Bloomberg publiceerde maandag een stuk over de vrijheid van meningsuiting waarin stond dat Musks investering in Twitter slecht nieuws kan zijn voor de vrijheid van meningsuiting.

Een Twitter-gebruiker uitte zijn twijfel of Musk veranderingen zal doorvoeren die iedereen ten goede komen, en beweerde dat de Tesla-baas “egocentrisch lijkt. Een andere gebruiker zei dat hij zal stoppen met Twitter als Musk de touwtjes in handen heeft.

Sommige mensen in de crypto gemeenschap wezen erop dat Musk’s belofte om Twitter te verbeteren een weergave is van het probleem met het proof-of-stake (PoS) consensusmechanisme. Daarin verwijzen ze naar de zwakte ervan, dat het wordt gecontroleerd door de rijken. Een schreef:

”Elon laat zien hoe makkelijk het is om een PoS netwerk te controleren.”

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten