Altcoin Nieuws, Dogecoin Nieuws, Shiba inu Nieuws

Altcoin Nieuws, Dogecoin Nieuws, Shiba inu Nieuws

Elon Musk beweert dat Dogecoin zonder twijfel van Bitcoin zal winnen

Elon Musk wil de schaalbaarheid van Dogecoin drastisch vergroten, zodat het de Bitcoin kan verslaan.


Verbeteren van Dogecoin

In zijn antwoord op een tweet die Dogecoin vergelijkt met Bitcoin, stelde Elon Musk dat de meme-cryptocurrency zonder twijfel zal winnen van Bitcoin als er een aantal grote veranderingen worden doorgevoerd.

Musk wil in het bijzonder dat de bloktijd en blokgrootte van Dogecoin tien keer toenemen.

Bron: @elonmusk

Zowel Bitcoin als de op Shiba Inu geïnspireerde munt hebben een willekeurig ingestelde blokgroottelimiet van 1 megabyte. Eventuele grotere blokken worden als ongeldig beschouwd. De overeenkomst komt niet als een verrassing, aangezien Dogecoin aanvankelijk werd gemaakt als een meme-copycat van Bitcoin.

De munt is echter gemodelleerd om snellere transactietijden te hebben dan Bitcoin. In plaats van elke 10 minuten, produceren miners elke minuut nieuwe blokken, maar zelfs dat is niet genoeg voor de miljardair.

Musk wil ook dat de transactiekosten van Dogecoin 100 keer dalen ten opzichte van waar ze nu zijn. Dit zou de cryptocurrency aantrekkelijker maken voor de handel.


Een eigen munt

In een andere tweet beweert Musk dat het creëren van zijn eigen munt vanuit het niets moeilijk zou zijn. Hij zal echter openstaan voor het idee als Doge zijn verwachtingen niet waarmaakt.

Musk beweerde daarnaast dat hij samenwerkte met Dogecoin-ontwikkelaars om zijn favoriete munt efficiënter te maken.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten