Elon Musk
Bitcoin

Elon Musk bezit via Tesla en SpaceX voor $1,34 miljard aan Bitcoin

Nieuwe data onthult dat twee bedrijven van Elon Musk op dit moment meer dan 1,3 miljard dollar aan Bitcoin bezitten. Het gaat met die twee bedrijven natuurlijk om Tesla en SpaceX. Volgens de data van Arkham Intelligence zijn de Bitcoin van de bedrijven van Musk verdeeld over 96 wallets.

11.510 Bticoin voor Tesla en 8.290 stuks voor SpaceX

“Arkham is erin geslaagd om de Bitcoin-holdings van Tesla en SpaceX te identificeren. We zijn de eerste om deze bezittingen publiekelijk te identificeren op de blockchain. Wij geloven dat Tesla 11.510 Bitcoin (780 miljoen dollar) bezit over 68 adressen en SpaceX een totaal van 8.290 Bitcoin (560 miljoen dollar) over 28 adressen”, aldus Arkham Intelligence.

Opvallend is dat Tesla het tussen maart en mei 2021 mogelijk maakte om te betalen met Bitcoin. Zo wist Arkham Intelligence te ontdekken dat er in ieder geval één klant was die daar gebruik van maakte.

“Onze Tesla Intel Exchange Bounty onthulde aan Tesla auto-aankoop gelinkt aan deze grotere cluster van Tesla holdings”, zo laat Arkham Intelligence weten. Zou jij ooit een Tesla kopen met jouw Bitcoin als dat een mogelijkheid was?

Elon Musk bezit zelf ook Bitcoin

In 2021 erkende Elon Musk dat zowel Tesla als SpaceX ervoor hadden gekozen om Bitcoin te kopen. Maar de meest interessante onthulling was wellicht dat hij zelf ook crypto bezit.

Tijdens de B Word Conference vertelde Musk dat hij persoonlijk Bitcoin, Ethereum en Dogecoin bezit. Het meerendeel van zijn portfolio zit echter in Bitcoin. Ethereum en Dogecoin zijn echt kleine bezittingen voor de miljardair.

Maar iets wat een kleine bezitting is voor Musk, kan voor de gemiddelde investeerder alsnog een gigantische bak met geld zijn. Het valt niet uit te sluiten dat Musk voor miljoenen dollars aan Dogecoin en Ethereum bezit.

1 maand geldig: Pak nu je 20 Euro bonus bij Bitvavo

Sta je op het punt om de cryptowereld te ontdekken en overweeg je om Bitcoin of een andere crypto te kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en de Nederlandse crypto beurs Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding

Slechts 30 Dagen Beschikbaar: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

SkyBridge Capital oprichter voorziet Bitcoin koers van $200.000 in 2024
Bitcoin-prijs klimt naar 65.000 dollar na gematigde reactie Iran op Israëlische aanval
Bitcoin-transactieomzet overtreft Ethereum in aanloop naar Bitcoin halving
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Wat veroorzaakt de crash van de Bitcoin koers?
Bitcoin koers kan dalen naar $42.000 na de BTC Halving