Elon Musk
Bitcoin

Koopt Tesla weer Bitcoins? Het lijkt er wel op

Tesla’s Bitcoin-voorraad staat weer in de schijnwerpers binnen de crypto-gemeenschap. Dit komt door een nieuwe functie van Arkham Intelligence, een platform voor cryptogegevensanalyse.

Deze functie maakt het mogelijk om Tesla’s Bitcoin-wallet te volgen. Momenteel bevat de wallet ongeveer 11.509 BTC. Dit is een toename van 1.789 BTC vergeleken met de 9.720 BTC uit het laatste financiële overzicht.

Tesla en haar Bitcoin bezit

Tesla investeerde in februari 2021 $1,5 miljard in Bitcoin. Het bedrijf maakte toen ook bekend Bitcoin als betaling voor zijn auto’s te gaan accepteren. Deze stap naar Bitcoin was echter van korte duur. Al in maart 2021 verkocht Tesla ongeveer 10% van zijn bezit.

In het tweede kwartaal van 2022 deed de fabrikant van elektrische auto’s afstand van zo’n 75% van zijn Bitcoin-voorraad. Hieronder vind je een overzicht van Tesla’s Bitcoin-transacties:

  • Februari 2021: Aankoop van $1,5 miljard in Bitcoin.
  • Maart 2021: Verkoop van 4.320 BTC.
  • 2022: Verkoop van 29.160 BTC.
  • 2023: Het saldo van 9.720 BTC bleef ongewijzigd.

Nu geeft de tracker dus aan dat Tesla ineens 11.509 BTC bezit.

Koopt Tesla weer Bitcoins?

Op het platform X vroeg een gebruiker zich af of Tesla opnieuw Bitcoin aan het kopen was, of dat de recent waargenomen veranderingen in de cijfers wellicht op een boekhoudkundige fout wezen.

Een andere gebruiker speculeerde dat het bedrijf mogelijk Bitcoin had gekocht na de laatste presentatie van de financiële resultaten en dat deze nieuwe aankopen gemeld zouden kunnen worden tijdens de volgende presentatie.

Zowel Tesla als Elon Musk hebben nog niet gereageerd op vragen over het eventuele opnieuw aankopen van Bitcoin.

1 maand geldig: Pak nu je 20 Euro bonus bij Bitvavo

Sta je op het punt om de cryptowereld te ontdekken en overweeg je om Bitcoin of een andere crypto te kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en de Nederlandse crypto beurs Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding

Slechts 30 Dagen Beschikbaar: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers beleeft sterke week, crypto analist voorspelt meer vuurwerk
Anthony Scaramucci verwacht dat meer pensioenfondsen in Bitcoin zullen stappen
Professionele investeerders stappen massaal in Spot Bitcoin ETFs
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Bekende Nederlandse crypto analist verkoopt al zijn Bitcoin – Dit is waarom
Nieuwe CPI-cijfers vandaag om 14.30: Dit staat de Bitcoin koers te wachten