Elon musk
Cryptocurrency

Elon Musk en Tesla CFO nemen nieuwe titels aan

Dat Elon Musk van cryptocurrencies houdt is inmiddels wel bekend. Maar nu bevestigt hij dit nog eens door de aankondiging van nieuwe officiële titels voor hem en een collega-manager bij Tesla.


Technoking van Tesla & Master of Coin

Voordat hij zijn titel echter zomaar mag veranderen, moet hij dit eerst laten goedkeuren bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Hier heeft hij dan ook een verzoek voor ingediend. Verwacht wordt echter dat dit slechts een formaliteit wordt en de nieuwe titels gewoon goedgekeurd gaan worden.

Eenmaal goedgekeurd, zal Elon Musk vanaf aankomende maandag de titel ‘Technoking van Tesla’ gaan dragen. De Chief Financial Officer (CFO) van Tesla, Zack Kirkhorn, zal vanaf dezelfde dag de officiële titel ‘Master of Coin’ gaan dragen. In de SEC-aanvraag staat het volgende:

“Met ingang van 15 maart 2021 zijn de titels van Elon Musk en Zach Kirkhorn gewijzigd in respectievelijk Technoking van Tesla en Master of Coin.” De taken van de collega’s zullen naar verluidt hetzelfde blijven, enkel de titel zal gaan veranderen. Elon Musk heeft echter nog niet bekend gemaakt waarom hij de titels gaat veranderen.


Rijkste man ter wereld

Toen begin februari van dit jaar Tesla $1.5 miljard aan Bitcoin (BTC) had aangeschaft, steeg de waarde van de top cryptocurrency destijds met circa $3.000, waardoor het naar een nieuwe recordhoogte gestuurd werd.

Dit heeft ervoor gezorgd dat Elon Musk destijds de rijkste man ter wereld was, totdat de waarde van Bitcoin weer een tijdelijke daling inzette. Nu Bitcoin hiervan hersteld lijkt te zijn, is het vermogen van Musk & Tesla ook weer omhoog geschoten. Hierdoor mag Musk zich weer ‘rijkste man ter wereld’ noemen.