Bitcoin Nieuws

Vermogen van Musk daalt met $15 miljard nadat Tesla-aandelen 9% dalen

Miljardair Elon Musk is weer naar de tweede plaats gezakt op de Bloomberg-index van ’s werelds rijkste mensen. Dit gebeurde nadat zijn nettowaarde maandag met $15 miljard is gedaald.


Musk niet meer de rijkste man ter wereld

Zijn vermogen daalde tot $183 miljard, waardoor Amazon-baas Jeff Bezos weer de rijkste man ter wereld is. Het verlies van vandaag is Tesla’s grootste eendaagse daling sinds eind september 2020. Sommigen denken dat de daling gedeeltelijk werd aangewakkerd doordat Musk in het weekend tweette dat de prijzen van de Bitcoin en Ethereum hoog lijken. Sindsdien is de Bitcoin prijs met 20% gedaald.

Bitcoin koersval – Bron: Tradingview

Daarnaast kwam naar buiten dat Tesla heeft de model Y-auto slechts een maand na de lancering uit zijn online configurator verwijderd. Het is nog niet duidelijk of de beslissing tijdelijk of permanent is.


Musk en Bezos wisselen elkaar af

Musk is deze maand voor de tweede keer naar de tweede plek op de Bloomberg Billionaires Index gezakt. Zowel hij als Bezos hebben sinds januari constant van plaats gewisseld vanwege de fluctuerende aandelenkoers van Tesla. Bloomberg schat het vermogen van Bezos nu op $186 miljard, met Musk $3 miljard achter zich.

Bezos was tot januari drie jaar lang de rijkste man ter wereld, totdat Musk het overnam na een stijging van bijna 800% in de waarde van Tesla-aandelen.


Zijn de uitspraken van Musk over Bitcoin wel zo bearish?

Mainstream media, vertellen deze week dat de uitspraken van Musk schadelijk waren voor de Bitcoin. Sommigen gaan zelfs zo ver om te zeggen dat Musk niet meer geloofd in de cryptocurrency, maar is dat eigenlijk wel zo?

Als we de tweets analyseren lijkt het er namelijk niet op dat Elon Musk de Bitcoin heeft laten vallen. Ja, hij tweette dat de BTC prijs hoog stond, maar precies ditzelfde deed hij al eens eerder bij de Tesla prijs. Een tijd later schoot deze door het dak. Daarnaast heeft Musk zijn profiel foto veranderd in een ‘fork’ en veranderde hij zijn twitter-bio in: “Meta for k”. Wat mogelijk kan slaan op het feit dat Bitcoin een update is van het huidige financiële systeem.

Twitter biografie Elon Musk – Bron: Twitter

Als je de tweets van Musk analyseert lijkt het er dus helemaal niet op dat hij negatief tegenover Bitcoin staat, al moeten we bij de excentrieke miljardair altijd een slag om de arm houden.

Bitcoin nieuws

Dit is waarom de Bitcoin koers tot boven de 20 duizend dollar is gestegen Dit is waarom de Bitcoin koers tot boven de 20 duizend dollar is gestegen
Crypto in het groen nu buitenlandse druk op Federal Reserve toeneemt Crypto in het groen nu buitenlandse druk op Federal Reserve toeneemt
McDonald’s gaat Bitcoin en Tether accepteren in Zwitserse stad McDonald’s gaat Bitcoin en Tether accepteren in Zwitserse stad
Meer nieuws

Meest gelezen

Gaat de XRP-prijsvoorspelling van The Simpsons uitkomen? Gaat de XRP-prijsvoorspelling van The Simpsons uitkomen?
Analisten voorspellen crash en Ethereum koers van 750 dollar Analisten voorspellen crash en Ethereum koers van 750 dollar
Terra Luna Classic (LUNC) token gaat door het dak dankzij Binance Terra Luna Classic (LUNC) token gaat door het dak dankzij Binance
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten