bitcoin crash
Bitcoin

Bitcoin blijft crashen en bereikt dieptepunt van $45K – Wat nu?

Na een korte opleving heeft de grote crash zich weer doorgezet. De Bitcoin koers daalde zojuist zelfs tot een dieptepunt van $45.000. De vraag die iedereen zich nu stelt is: Waarom crasht de markt zo ongenadig hard deze week?


De crypto crash zet zich door

Gisteren kreeg de cryptomarkt al harde klappen toen de Bitcoin koers daalde van $58.275 tot een dieptepunt van $47.622. Investeerders waren in paniek en verkochten grote aantallen BTC-tokens. Echter, even later begon de Bitcoin koers weer te stijgen. De munt herstelde zich in een uur tijd weer tot boven de $53.350. Het positieve sentiment leek langzaam terug te komen, maar alles blijkt minder waar vandaag.

Sinds 23:00 ‘s nachts begon de Bitcoin prijs weer te zakken en deze koerscrash zet zich op het moment van schrijven nog altijd door. De koers is zojuist zelfs tot onder de $46.000 gezakt, wat betekent dat BTC in minder dan 24 uur tijd met 20% is gedaald.

Bitcoin koersval – Bron: Tradingview

Wat zijn de redenen voor de crash?

Vooralsnog lijken er een aantal redenen aan te wijzen voor de crash. De meest voor de hand liggende is dat de rally gewoon extreem oververhit was toen het een hoogtepunt van $58.000 bereikte. Geen enkel aandeel gaat in een rechte lijn omhoog, ook Bitcoin niet. Een correctie-fase is dan ook geen gek voorval.

Anderen denken echter dat het niet slechts de marktwerking is die de crash heeft veroorzaakt. Ze schrijven de koersval toe aan uitspraken van de nieuwe Amerikaanse minister van financiën, genaamd Janet Yellen. Ze vertelde namelijk dat ze Bitcoin inefficiënt vond en dat de munt in haar optiek veel te veel wordt gebruikt door criminelen.

Daarnaast wordt er door meerdere analyse-sites op gewezen dat grote investeerders enorme aantallen BTC-tokens hebben verkocht rond de $58.000. Dit heeft gezorgd voor een grote verkoopdruk en een waterval aan long-liquidaties. Dit, in combinatie met het feit dat veel retail investeerders bang zijn voor een 2017-2018 scenario zorgt voor veel angst op de markt.

Tot slot schrijven een aantal mensen de koersval toe aan de uitspraken van Elon Musk. Hij schreef namelijk op twitter dat de ‘Bitcoin en Ethereum prijs erg hoog stonden.’ Voor de Musk kenners is dat trouwens geen onbekende uitspraak. Een tijd geleden deed hij exact dezelfde uitspraak over de Tesla aandelen.


$42.000 is een hele belangrijke zone

Voor nu is de $42.000 zone heel belangrijk om naar te kijken. Om de langdurige opgaande trend voort te zetten is het belangrijk dat de BTC in ieder geval boven dit niveau blijft. In dat geval lijkt de koers op de lange termijn nog altijd goed op weg naar een prijs van $63.000. Echter, als de $42.000 zone wordt doorbroken lijkt de koers verder te kunnen zakken tot $37.000.

Bitcoin nieuws

Marathon Digital verhoogt Hashrate-doelstelling voor 2024
Jack Mallers: ‘Bitcoin koers op weg naar $1 miljoen’
Fondsbeheerder: ‘Hoge inflatie gaat Bitcoin naar $200.000 brengen’
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Ripple gaat in beroep en wil $10 miljoen boete betalen aan de SEC