Twitter sign and logo on facade of global headquarters building at 1355 Market Street
Blockchain

Elon Musk gaat advertentie-inkomsten op Twitter delen met creators

Twitter gaat een deel van zijn advertentie-inkomsten delen met content creators, zo vertelde Musk vandaag. Musk stelde dat alleen accounts die geabonneerd zijn op Twitter Blue in aanmerking komen om inkomsten te genereren uit hun advertenties. Dit betekent dat het gebruikers maar $8 per maand kost om op deze manier geld te verdienen.

Hoewel er momenteel geen officiële verklaring is over het gebruik van crypto in zijn betalings- of inkomstenplannen, meldde de Financial Times eerder deze week dat Musk van plan is die optie open houden. Musk deelde geen verdere details over de verdeling van advertentie-inkomsten tussen Twitter en zijn creators.

Gaat het blauwe vinkje verdwijnen?

Voorafgaand aan de overname door Musk kwamen beroemdheden, journalisten, overheidsfunctionarissen, bedrijven en andere publieke figuren in aanmerking voor het felbegeerde blauwe vinkje. Hier was ondersteunende documentatie voor nodig die hun geschiktheid aantoonde. Musk heeft dit proces sinds het begin voortdurend afgekeurd.

Twitter’s Blue Verified is helaas diep beschadigd, dus zal over een paar maanden verdwijnen.

– Aldus Elon Musk

De laatste aankondiging over advertentie-inkomsten van Musk leidde onmiddellijk tot tal van vragen en zorgen van gebruikers. Velen vroegen om meer details, zodat ze de kosten-batenanalyse konden afwegen.

Veel kleine twitteraars vragen zich hard op af of het wel winstgevend is om content te creëren, en aan de andere kant geld te betalen voor een blauw vinkje.

Top adverteerders haken massaal af

Sinds Musk eind oktober bij Twitter kwam, heeft de sociale-mediasite 50% van zijn topadverteerders verloren. Vorige maand meldde The Information dat de advertentieactiviteiten van het bedrijf nog geen tekenen van verbetering vertonen. Het grootste advertentie-inkoopbedrijf heeft zijn uitgaven aan Twitter met 40-50% verlaagd.

De advertentie-inkomsten zijn van oudsher essentieel voor het bedrijf. Ze zorgen namelijk voor ongeveer 90% van de inkomsten van Twitter.

Musk houdt opties voor crypto open

Naast de voortdurende inspanningen van Musk om de advertentieactiviteiten van Twitter nieuw leven in te blazen en een deel daarvan met creators te delen, lijkt het bedrijf vooruitgang te boeken met zijn betalingsproducten.

Maandag meldde de Financial Times dat Musk ingenieurs heeft gevraagd om zijn betalingssystemen in fiat uit te bouwen. Hij wil echter dat een optie voor crypto later nog mogelijk is.

Hoewel er momenteel geen bewijs is dat Twitter crypto-betalingen zal toevoegen aan zijn Twitter “Coins” -plannen, is de prijs van Dogecoin, de favoriete cryptocurrency van Musk, eerder deze week na het nieuws flink gestegen.

Dogecoin nieuws

Crypto analist: Dogecoin kan snel 1 dollar waard worden
Ripple CEO haalt keihard uit naar Dogecoin
Crypto analist: Dogecoin loopt risico op koersdaling, ongeacht volgende beweging Bitcoin
Meer nieuws

Meest gelezen

Voormalig Ripple directeur: Dit is wanneer we een gigantische XRP stijging kunnen verwachten
Crypto analist: er komt een gigantische koersbeweging aan voor Bitcoin
Michael van de Poppe: Dit is waarom de crypto koersen dalen