Altcoin Nieuws, Dogecoin Nieuws

Altcoin Nieuws, Dogecoin Nieuws

Elon Musk: “Ik ga Dogecoin letterlijk naar de maan brengen”

Precies op 1 april belooft Musk “een letterlijke Dogecoin op de letterlijke maan te zetten”. Of het een grap is of niet, de prijs schoot direct omhoog. De prijs is sindsdien wel weer wat terug gezakt.

DOGE 1 uur grafiek – Bron: Tradingview

Musk: SpaceX brengt Dogecoin naar “letterlijke maan”

Na de tweet van Musk schoot de prijs in enkele minuten dus met 35 procent omhoog. Met deze prijsstijging bereikte DOGE zijn hoogste punt in zes weken tijd.

Musk, onlangs de “Technoking” van Tesla genoemd, staat bekend om zijn ironische tweets en publiciteit die hij aan Dogecoin geeft. Zijn capriolen op Twitter hebben al veel vaker gezorgd voor een prijsstijging van de DOGE koers..

Deze keer was misschien wel het meest openlijke voorbeeld aangezien Musk beloofde dat zijn bedrijf SpaceX “een letterlijke Dogecoin op de letterlijke maan zou zetten”.


Meer dan loze beloftes?

Musk bevindt zich ondertussen op glad ijs door zijn Twitter-berichten. In februari kwamen er namelijk berichten naar buiten dat er een onderzoek ingesteld is naar Musk door de Amerikaanse autoriteiten.

Hij is niet de enige die hierdoor in de problemen raakt. Ondernemer John McAfee werd vorige maand beschuldigd van een reeks overtredingen, waaronder zijn dagelijkse showcases van verschillende cryptocurrencies op Twitter.

Het concept van het aanpakken van vermeende marktmanipulatie blijft een gevoelig punt onder veel investeerders in het licht van het Reddit-GameStop-fiasco. Hierbij weerhielden handelsplatforms investeerders ervan om transacties uit te voeren toen hun handel zware volatiliteit veroorzaakte.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten