Newsbit

Elon Musk

Elon Musk: Ik heb geen Bitcoin verkocht

Elon Musk

De miljardair-ondernemer Elon Musk heeft via Twitter laten weten dat hij geen van zijn persoonlijke Bitcoin (BTC)-voorraad verkocht heeft. Dit ondanks het feit dat zijn bedrijf, Tesla, recentelijk een klein deel van zijn voorraad verkocht heeft.


Geen persoonlijke BTC verkocht

De reactie vanuit Elon Musk kwam nadat hij beschuldigd werd door de komiek Dave Portnoy. Zo zou Musk volgens Portnoy persoonlijk geprofiteerd hebben van een recentelijke Bitcoin-pump & -dump. Alhoewel zijn bedrijf Tesla in deze tijd 10% van zijn BTC-voorraad verkocht, zou dit zijn geweest ‘om de liquiditeit van Bitcoin te bewijzen’, als alternatief voor het aanhouden van contanten op de balans. Musk zou volgens hemzelf geen van zijn persoonlijke BTC-voorraad verkocht hebben.


Musk lijkt terughoudend met verkoop BTC

Eerder dit jaar heeft Tesla een deel van zijn Bitcoin-bezit verkocht. Dit zou hebben geleid tot een nettowinst van maar liefst $272 miljoen. Het bedrijf heeft dan ook een aanzienlijke hoeveelheid aan Bitcoin aangeschaft eerder dit jaar. Sindsdien heeft de crypto-markt een aanzienlijke waardestijging laten zien, waardoor het autobedrijf hierdoor inmiddels al significante winsten heeft kunnen boeken. Het bedrijf heeft naast deze investering ook de mogelijkheid geboden om hun (elektrische) auto’s aan te schaffen middels de top cryptocurrency. Het bedrijf benadrukt hierbij dat de BTC die het bedrijf hieruit verkrijgt aanhoudt, of althans verreweg het grootste gedeelte hiervan.

Alhoewel Musk nooit bekend gemaakt heeft hoeveel BTC hij persoonlijk precies bezit, suggereert zijn laatste Tweet dat hij op dit moment terughoudend is met het verkopen ervan. Bitcoin lijkt dan ook goed te herstellen van zijn recentelijke crash. De top cryptocurrency momenteel wordt verhandeld voor circa $54.500 per stuk.

Gerelateerd Nieuws

Scroll to Top