Blockchain Nieuws

Elon Musk is van plan om AI-platform ‘TruthGPT’ te lanceren

Op 17 april meldde Fox News dat Elon Musk in een interview met Fox-anchor Tucker Carlson heeft gezegd dat hij bezig is met de ontwikkeling van een concurrent voor ChatGPT genaamd “TruthGPT”. Dit model zal volgens Musk worden getraind om de raadsels van het universum te verkennen.

TruthGPT wordt waarheidzoekende AI

Elon Musk heeft aangekondigd dat deze waarheidzoekende AI, genaamd “TruthGPT”, ook zal dienen als tegenwicht tegen wat hij ziet als linkse vooringenomenheid in de industrie. Musk beweert dat ChatGPT is ontwikkeld door linkse experts die chatbots trainen om te liegen. Tucker Carlson voegde hieraan toe dat het diepere probleem niet alleen is dat het autonoom wordt en ons tot slaven maakt, maar dat het onze perceptie van de realiteit op een oneerlijke manier zal beïnvloeden. Hij merkte op dat TruthGPT mogelijk kan worden geprogrammeerd om politiek gemotiveerd tegen ons te liegen. Musk zei het volgende:

Ik ga iets beginnen dat ik TruthGPT noem, of een maximale waarheidszoekende AI die probeert de aard van het universum te begrijpen.

Elon Musk heeft aangekondigd dat de waarheidszoekende AI, genaamd “TruthGPT”, ook zal fungeren als een tegenwicht tegen wat hij ziet als linkse vooringenomenheid in de industrie. Volgens Musk is ChatGPT ontwikkeld door linkse experts die chatbots trainen om te liegen. Tucker Carlson merkte op dat het diepere probleem niet alleen is dat de AI autonoom wordt en ons tot slaven maakt, maar dat het onze perceptie van de werkelijkheid op een oneerlijke manier zal beïnvloeden. Hij voegde eraan toe dat TruthGPT mogelijk kan worden geprogrammeerd om politiek gemotiveerd tegen ons te liegen.

Ondanks zijn toetreding tot de drukke LLM-markt, die hij heeft aangekondigd met de aankoop van naar verluidt 10.000 GPU’s, lijkt Musk zich ook zorgen te maken over de veiligheid van deze technologie. Enkele weken eerder ondertekende hij een petitie waarin werd opgeroepen tot een pauze in gerelateerd onderzoek om de veiligheidsproblemen te evalueren. Musk zei het volgende:

Ik denk dat dit de beste weg naar veiligheid is, in die zin dat een AI die geïnteresseerd is in het begrijpen van het universum de mens waarschijnlijk niet zal vernietigen, omdat we een interessant deel van het universum zijn.

Blockchain nieuws

Memecoins: Van Humor naar Hoge Risico’s en Fraude
Circle lanceert euro-stablecoin op blockchain van Avalanche
Polygon mede-oprichter: Gaming is grote kans voor crypto
Meer nieuws

Meest gelezen

Ripple advocaat trekt zich terug uit rechtszaak: Wat betekent dit?
Kan Shiba Inu ooit 1 cent waard worden? Analyse door Google’s AI
Waarom Bitcoin, Ethereum en Litecoin vandaag forse dalingen ervaren