Elon Musk
Dogecoin

Elon Musk: ‘Je kunt in de toekomst een Tesla kopen met Dogecoin’

Elon Musk heeft zich weer eens heel positief uitgesproken over Dogecoin.

“Wanneer kun je een Tesla kopen met Dogecoin? Op een zeker moment zou dat moeten kunnen. Dogecoin to the moon!”, zo riep Elon Musk bij de Tesla-fabriek in Berlijn.

Dogecoin is de crypto voor het volk

Tijdens zijn toesprak bij de Giga Berlin fabriek van Tesla legde Elon Musk voor het eerst uit waarom hij achter Dogecoin staat. Volgens de miljardair werd hij zowel in de fabriek van Tesla als bij SpaceX door medewerkers gevraagd om zijn steun uit te spreken voor de memecoin.

Dat zette Musk aan het denken. Uiteindelijk kwam hij tot de conclusie dat Dogecoin de cryptocurrency van het volk is en om die reden besloot hij om het project wat meer openlijk te steunen.

Zo zie je maar dat Elon Musk ook gewoon een mens is, die zich laat beïnvloeden door zijn emoties. Als hij de waarheid spreekt, dan wilde hij vooral zijn medewerkers helpen die in de munt investeerden.

Zij werkten hard voor hem bij Tesla en SpaceX en in ruil daarvoor besloot hij om zijn bekendheid in te zetten, zodat hij zijn medewerkers rijker kon maken zonder dat zelf te moeten financieren.

Dogecoin als betaalmiddel bij Tesla

Op 14 januari 2022 kondigde Elon Musk namens Tesla aan dat het Dogecoin zou accepteren als betaalmiddel voor merchandise. Dat is natuurlijk leuk, maar niet waar mensen uiteindelijk op hopen. Het grote doel voor Dogecoiners is natuurlijk om met hun memecoins een Tesla te kunnen kopen.

Al zou je kunnen stellen dat dergelijke transacties in principe wel mogelijk zijn. Je kunt alles kopen met Dogecoin. Het enige is dat je de asset zelf moet verkopen en vervolgens de opbrengsten moet gebruiken om dat te doen.

Er zijn voldoende “crypto-betaalkaarten” die dat op de achtergrond voor jou regelen. Het enige nadeel is natuurlijk dat je hiermee wel een kleine fee verliest op elke transactie, omdat je moet betalen voor de conversie.

Met de Dogecoin koers deed het overigens niet heel veel. De munt staat over de afgelopen 24 uur met iets meer dan 4 procent in de plus. Al daalde het project het afgelopen uur wel met 5 procent.

1 maand geldig: Pak nu je 20 Euro bonus bij Bitvavo

Sta je op het punt om de cryptowereld te ontdekken en overweeg je om Bitcoin of een andere crypto te kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en de Nederlandse crypto beurs Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding

Slechts 30 Dagen Beschikbaar: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Dogecoin nieuws

Waarom stijgt de Dogecoin koers vandaag?
Dogecoin koers van $0,25 in mei?
Dogecoin koers stijgt met 20 procent, maar experts waarschuwen voor risico’s
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende Nederlandse crypto analist verkoopt al zijn Bitcoin – Dit is waarom
Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Nieuwe CPI-cijfers vandaag om 14.30: Dit staat de Bitcoin koers te wachten