Twitter Logo HQ
Blockchain

Elon Musk koopt duizenden GPU’s voor AI-project bij Twitter

Recentelijk stond Elon Musk, de CEO van onder andere SpaceX, Tesla en Twitter, in de schijnwerpers nadat hij een brief had gestart om de ontwikkeling van kunstmatige intelligentie (AI) stop te zetten vanwege zorgen in de samenleving. Ondanks deze inspanningen lijkt de tech-gigant echter door te gaan met zijn eigen plannen om een AI-infrastructuur te ontwikkelen.

Voortgang met AI-project wordt geboekt

Volgens een rapport afkomstig van Business Insider lijkt Elon Musk toch voortgang te boeken met zijn plannen voor een AI-project op Twitter. Twee anonieme bronnen die bekend zijn met het bedrijf vertelden dat de CEO van Twitter onlangs bijna 10.000 grafische verwerkingseenheden (GPU’s) heeft aangeschaft voor gebruik op het platform.

Vanwege de enorme rekenkracht die de technologie vereist, worden GPU’s doorgaans gebruikt voor grootschalige AI-modellen. Dit nieuws volgt op een tweet van Musk op 18 maart waarin hij aankondigde dat het bedrijf AI zou gebruiken om “manipulatie van de publieke opinie op te sporen en te markeren” op Twitter. Via onderstaand Twitter-bericht werd door Musk bevestigd dat ze bezig zijn met AI.

AI-project bevindt zich nog in beginfase

Het is benoemingswaardig dat het betreffende AI-project nog in de beginfase bevindt. Door de aankoop van zoveel grafische kaarten lijkt het echter wel dat Musk toegewijd aan het project is, gezien de grote investering die hiervoor nodig is. Eén van de bronnen heeft aangegeven dat het AI-project werkt met een groot taalmodel. De bronnen zeiden echter ook dat de definitieve rol van AI bij Twitter op dit moment nog onduidelijk is.

Bovendien heeft Twitter onlangs nieuw talent aangetrokken met een uitgebreide achtergrond op het gebied van AI. In maart hebben ingenieurs Igor Babuschkin en Manuel Kroiss zich bij het team van Musk gevoegd nadat ze hadden gewerkt bij DeepMind, een AI-onderzoeksafdeling van Alphabet, het moederbedrijf van Google.

Deze ontwikkelingen hebben plaatsgevonden enkele weken nadat Musk, samen met duizenden andere onderzoekers in de technische sector, een open brief heeft ondertekend om de ontwikkeling van AI tijdelijk stop te zetten vanwege de risico’s voor de mensheid.

Musk heeft ook benadrukt dat hij in 2017 tijdens een evenement met de National Governors Association van de Verenigde Staten een waarschuwing heeft gegeven aan toezichthouders dat AI-onderzoek gereguleerd moet worden “voordat het te laat is”.

Blockchain nieuws

Storm Partners lanceert nieuwe Web3-innovatie-sandbox “Lightningbox” in Genève
Nigeria blijft bovenaan Google-zoekopdrachten voor “Bitcoin” ondanks hardhandig optreden
Australische overheid verbiedt gebruik van crypto en creditcards voor online gokken
Meer nieuws

Meest gelezen

Voormalig Ripple directeur: Dit is wanneer we een gigantische XRP stijging kunnen verwachten
Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
ChatGPT voorspelt: Dit is het moment waarop de XRP koers $5 kan bereiken